ENERGIJSKI GEL 4ENERGY GEL - 60ML

1,50 €
  • ENERGIJSKI GEL 4ENERGY GEL - 60ML
ENERGIJSKI GEL 4ENERGY GEL - 60ML

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Energijski gel 4Energy so spada med novo generacijo energijskih gelov za kolesarje, triatlonce in tekače, ki so bili zasnovani kot odgovor na pomanjkljivosti obstoječih gelov. Ti so vsebovali umetna sladila in glukozni sirup, ponavadi so temeljili le na eni vrsti ogljikovih hidratov - ščasoma so povzročali želodčne težave, v formuli pa je kot po pravilu zmanjkalo prostora za elektrolite. 4Energy gel je gel, ki ga gradi ustrezno razmerje med maltodekstrinom in fruktozo, dodan je sveže iztisnjen (pomarančni ali limonin) sok, vsebuje pa tudi elektrolite v obliki soli.

Kateri je najboljši vir goriva za najtežje preizkušnje? Kdor je kdajkoli šel čez več ur naporov, ve kako občutljiv je želodec takrat. Najboljši vir je tisti, ki se ga da enostavno dozirati (brez časovne zakasnitve) in ne povzroča prebavnih težav. Maltodekstrin je sosledje glukoznih molekul, ki pa ima kljub kompleksni zgradbi izredno visok glikemični indeks - hitra razpoložljivost je nujna, saj je za telo bistveno, da hitreje uporabi eksterni vir energije, kot pa preklopi na glikogen. Maltodekstrin med vadbo hitro oksidira, njegova največja prednost pa je, da preprečuje želodčne težave celo med ultra preizkušnjami.

Gel zasleduje izotonično okolje, saj je na 66ml okoli 22g hidratov (88kcal), o katerih je le 3,2g enostavnih sladkorjev. Njegova največja prednost je njegov pristen, svež, a relativno blag okus, ki se ga ne bomo naveličali - sveže iztisnjen sadni sok in ravno pravšnja gostota bosta povzročili, da jih bomo "stiskali" z veseljem.

Sestavine ŽIVILA ZA ŠPORTNIKE: HRANILNA VREDNOST 100g: Kcal: 147, kJ: 623, Maščobe: 0g, Ogljikovi hidrati: 37g (od tega 5,3g sladkorji), Beljakovine: 0g, Sol: 0.15g. SESTAVINE: Voda, maltodekstrin, fruktoza, sveže iztisnjen (limonin-1 ali pomarančni-2) sok, naravne arome, sredstvi za uravnavanje kislosti: citronska kislina in trinatrijev citrat, sol (natrijev klorid), sredstvi za zgoščevanje: ksantan gumi in gelanski gumi, kalijev sorbat. 1- okus limona, 2-okus pomaranča. Neto količina: 60ml.

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • 4Endurance d.o.o.
  • Bežigrad 13
  • 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
4Endurance
Telefon:
051 650 228
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
4Endurance s ponosom skrbi za tisoče športnikov po vsem svetu. Ni važno, če si profesionalni športnik, olimpijec, amater ali zgolj rekreativec, mi smo tu zate!
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 10.5.2020 - Ogledi: 73 - Številka oglasa: 1408