SIS GO ELECTROLYTE - 1600G 2+1 GRATIS ROK: FEBRUAR 2022

55,98 €
  • SIS GO ELECTROLYTE - 1600G 2+1 GRATIS ROK: FEBRUAR 2022
SIS GO ELECTROLYTE - 1600G 2+1 GRATIS ROK: FEBRUAR 2022

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

POVZETEK:

SiS GO Electrolyte je idealno gorivo za dolgotrajno vzdržljivostno aktivnost, ki zahteva višji privzem ogljikovih hidratov, kot ga lahko pridobimo z navadnim glukoznim napitkom. Mešanici ogljikovih hidratov (maltodekstrin, fruktoza) pa so dodani tudi ključni elektroliti, ki med vadbo poskrbijo za optimalno delovanje mišično-živčnega sistema. Osmolarnost zasleduje specifike naše krvne plazme - tako nam SiS GO Electrolyte na pollitrški bidon priskrbi 36g OH tr 20mmol/L natrija.

SiS elektroliti so vnešeni v posebno mešanico maltodekstrina in fruktoze, saj je bilo ugotovljeno, da lahko posameznik še med tako intenzivno aktivnostjo absorbira le 60g glukoze na uro. Glukoza namreč zasiči glukozni transporter in privzem energije je onemogočen. Odnosno na dejstvo, da med hudim naporom potrošimo med 2 in 3g glikogena, je 60g premalo - SiS Go Electrolyte zato z glukozo odklene še drug receptor, imenovan GLUT5 in telo lahko med vadbo sprejme večji delež ogljikovih hidratov. Sis elektroliti so primerni tudi za vegane, na portalu Cyclist pa so pridobili oceno "zelo dobro". Več o recenziji si preberite v članku GO Electrolyte | Recenzija.

VEČ INFORMACIJ:

KAKO PROTI KRČEM?

SiS-ovi strokovnjaki vedo, da magnezij kot sam ne vpliva kaj dosti na pojavnost mišičnih krčih. Rešitev je enostavna, a še vedno premalokrat uporabljena: dovoljšne sprotno polnjenje glikogena ob ustrezni osmolarnosti hidracijskega napitka.

Napaka številnih izotoničnih napitkov je, da izotonik bodisi zasičijo z elektroliti bodisi vanj vnesejo neustrezno razmerje mineralov. SiS elektroliti spominjajo na fiziološko raztopino, ki je tudi sama po sebi izotonična - to je tudi razlog, da je mogoče fiziološko raztopino skozi eno samo žilo vnašati dolgo časa. Sis GO Electrolyte je izotoničen - torej ne hipo ne hipertoničen - in vrši na membrano enak osmotski tlak, kot ga ima celica. Proces prehajanja skozi polprepustno celično steno se tako še pred dehidracijo vrši po najbolj naravni poti - tekočina niti ne vdira v celico niti ne odhaja iz nje.

Po drugi strani pa mišični krči pogosteje kot zaradi neravnovesja elektrolitov in magnezija nastane zaradi pomanjkanja glikogena. SISov hidracijski napitek vsebuje kot osnovo maltodekstrin - gre za kompleksen hidrat, ki pa dovede energijo hitreje od glukoze. Njegova prednost je tudi, da je zelo enostavno prebavljiv, zato med dolgotrajno aktivnostjo - pa naj bo kolesarstvo, tek, plavanje, triatlon ali borilne veščine - ne draži želodca. Ko je glukozni transporter zaseden, pa nadaljuje s prenosom energije fruktozni transporter. Tako lasten glikogen ostane dlje časa nedotaknjen, s čimer je povezano tudi kasnejše zmanjšanje acetilholina - živčnega prenašalca, odgovornega za sprostitev mišice.

SESTAVINE:

Sestavine ŽIVILA ZA ŠPORTNIKE S SLADILOM: HRANILNA VREDNOST NA 100G: 378kcal/1594kJ, maščobe 8,2g (od tega nasičene 1,1g), ogljikovi hidrati 9,1g (od tega sladkorji 3g), prehranske vlaknine 7g, beljakovine 63,5g, sol 1,13g. Mešanica ogljikovih hidratov (92%) (Maltodekstrin {iz hidrolizata koruznega škroba}), fruktoza), naravne arome, citronska kislina, elektroliti (2%) (Natrijev klorid, kalcijev laktat, kalijev klorid, natrijev citrat, magnezijev laktat), sladilo: aspartam. Vsebuje vir fenilalanina. Shranjuj v temnem, hladnem prostoru. NETO KOLIČINA: 1600g.

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • 4Endurance d.o.o.
  • Bežigrad 13
  • 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
4Endurance
Telefon:
051 650 228
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
4Endurance s ponosom skrbi za tisoče športnikov po vsem svetu. Ni važno, če si profesionalni športnik, olimpijec, amater ali zgolj rekreativec, mi smo tu zate!
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 16.9.2020 - Ogledi: 22 - Številka oglasa: 1975