SWANSON KELIRAN MAGNEZIJ GLICINAT - 90 KAPSUL | CHELATED MAGNESIUM GLYCINATE

14,99 €
  • SWANSON KELIRAN MAGNEZIJ GLICINAT - 90 KAPSUL | CHELATED MAGNESIUM GLYCINATE
SWANSON KELIRAN MAGNEZIJ GLICINAT - 90 KAPSUL | CHELATED MAGNESIUM GLYCINATE

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Magnezij je izjemno učinkovit mineral, ima pa eno pomankljivost - izredno težko se v zadostni meri absorbira v naš krvni obtok. Težava je, da v želodcu različni minerali tekmujejo za privzem, hkrati pa je marsikateri magnezij v obliki, ki za telo ni najbolj razpoložljiva. Posledično večini odrasle populacije primanjkuje tega minerala, kar se najrej pokaže v vsesplošni utrujenosti in brezvoljnosti. In čeprav ga vsi poznamo kot ključen dodatek za preprečevanje mišičnih krčev, je magnezij vse prej kot le to. Magnezij je kofaktor pri sintezi stotine encimov in hormonov, ki sodelujejo pri regeneraciji in gradnji dmišičnega tkiva, kot eden izmed glavnih mikroelementov v telesu vzdržuje ustrezni srčni ritem, vpleten pa je tudi v naš mehanizem za "umirjanje". Premalo magnezija in preveč kalcija v naši krvi ni vzrok le za mišične krče, temveč tudi eden izmed poglavitnih vzrokov za motnje spanja.

Zakaj so kelirani glicinati tako učinkoviti? Da bi odgovorili na to vprašanje, moramo najprej bolje razumeti kelacijo kot postopek. To je rezultat posebnega kemičnega procesa, kjer se minerali vežejo na aminokisline. Kelacija se naravno pojavi med prebavo, da se olajša transport mineralov v črevesni steni, tako da jih lahko uporablja celo telo. Aminokisline niso edini "kelatorji", vendar se popolnoma ujemajo z minerali. Telo zelo učinkovito absorbira različne aminokisline in Albion (ameriški laboratorij, ki si lasti veliko patentov na podločju keliranja mineralov) je določil aminokislino glicin kot prednostno molekulo pri ustvarjanju organskih kelatnih mineralov. Glicin se zlahka prepozna in absorbira skozi črevesno steno, glicinatni kelati pa so dovolj majhni, da jih lahko prenesemo neposredno v same celice.

SESTAVINE
Sestavine PREHRANSKEGA DODATKA: magnezij 133 mg {32% PDV}, kot TRAACS, keliran magnezij bisgilicinat. Pomožne snovi: magnezijev oksid, želatina, citronska kislina, silicijev dioksid, maltodekstrin, mikrokristalna celuloza (rastlinska vlakna), magnezijev stearat. Predlagana uporaba: Kot prehransko dopolnilo jemljite eno kapsulo trikrat na dan z vodo. TRAACS®, Albion® in Gold Medallion® so zaščitene blagovne znamke družbe Albion Laboratories, Inc. Shranjuj v hladnem, suhem prostoru. Ni namenjeno nosečnicam, doječim materam in otrokom. Shranjuj nedosegljivo otrokom. Ne prekorači predpisane dnevne količine.

PRIPOROČENA UPORABA
Vzemi 1-2 kapsuli dnevno, odvisno od tipa prehrane in obstoječih dodatkov. Priporočljivo pri večernem obroku.

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • 4Endurance d.o.o.
  • Bežigrad 13
  • 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
4Endurance
Telefon:
051 671 800
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
4Endurance s ponosom skrbi za tisoče športnikov po vsem svetu. Ni važno, če si profesionalni športnik, olimpijec, amater ali zgolj rekreativec, mi smo tu zate!
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 14.11.2020 - Ogledi: 52 - Številka oglasa: 2653