HMB - 180 KAPSUL

19,99 €
  • HMB - 180 KAPSUL
HMB - 180 KAPSUL

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

OPIS IZDELKA
HMB postaja v svetu kolesarstva najboljši dodatek za vzdržljivost, saj povečuje tako moč v samem treningu kot regeneracijo po njem. Kako deluje HMB? Zaradi napornih treningov - sploh kadar nimamo na voljo ustreznega obroka ali smo sprostili preveč stresnega hormona kortizola - naša mišična vlakna razpadajo. Temu se zoperstavljajo mnoge aminokisline, a levcin je tisti molekurani predpogoj, ki sproži sintezo beljakovin - brez levcina ni novih tkiv, ni regeneracije, ne glede koliko beljakovin pojemo.

Tu pride v igro HMB (β-hidroksi-β-metilbutirat, telesu lastna sestavina, ki jo pridobimo iz beljakovin in se pri presnovi spremeni v večinsko levcinsko kislino in manjšinjski HMB. Vzdržljivostni športniki bolj kot sam levcin potrebujemo HMB, saj so največji problem ravno mišične poškodbe, pomanjkanje hranil in povečani stresni faktorji (bolj kot je dolgotrajno - triatlon, kolesarstvo, tek, plavanje - bolj pride do izdraza). HMB se v okviru vzdržljivostne vadbe ponaša z najučinkovitejših antikatabolnim delovanjem, ki prekaša celo BCAA - varno in dokazano efektivno ščiti mišico pred razpadom in tako izboljša regeneracijo.

Še preden so ga odkrili kineziologi, je bil HMB uporabljan za pospeševanje celjenja ran v bolnišnicah ter za upočasnjevanje izgube mišične mase pri starejši populaciji, ki je vpeta v daljše obdobje ležanja med samo hospitalizacijo. Danes pa ga kolesarji uporabljajo tudi pred vadbo - izboljšana dušikova bilanca namreč poveča tudi moč v ključnih momentih vzdržljivosti (w/kg) ter podaljša čas do odpovedi.

SESTAVINE
Sestava PREHRANSKEGA DOPOLNILA: HMB (β-hidroksi-β-metilbutirat), sredstvo sprijemanju: magnezijev stearat, kapsula iz želatine. NETO KOLIČINA: 180 kapsul

Najbolj brano: Ključni dodatki za vzdržljivost: Aminokisline - gradniki beljakovin

Najbolj iskano: HMB | HMB tablete | HMB cena | levcin | levcin cena | hmb akcija

PRIPOROČENA UPORABA
Priporočamo, da dnevno zaužijete vsaj 3-4g HMB-ja (5 tablete). Za regeneracijo je najbolj optimalno, da zaužijete 3 kapsule 15min pred vadbo in 3 takoj po njej - če pa želite doseči maksimalo zmogljivost med treningom, pa zaužijete 6 tablet 15-30min pred treningom, odvisno od trajanje le-tega. Ne pozabite na dovoljšni vnos makrohranil po treningu (regeneracijski napitek, beljakovine). Na dneve, ko ne trenirate, zaužite 3 tablete zjutraj in 3 pred spanjem.

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • 4Endurance d.o.o.
  • Bežigrad 13
  • 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
4Endurance
Telefon:
051 671 800
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
4Endurance s ponosom skrbi za tisoče športnikov po vsem svetu. Ni važno, če si profesionalni športnik, olimpijec, amater ali zgolj rekreativec, mi smo tu zate!
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 7.12.2020 - Ogledi: 78 - Številka oglasa: 2953