ROVAL 321 DISC - ZA OBROČNATE ZAVORE

2.299,90 €
  • ROVAL 321 DISC - ZA OBROČNATE ZAVORE
ROVAL 321 DISC - ZA OBROČNATE ZAVORE

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Kolesarski del predstavlja približno 50 % skupnega časa triatlonske dirke, zato je izbira opreme tista, ki lahko naredi razliko med prvim in petim mestom. In noben drug kos opreme vam ne bo prihranil toliko časa kot polni obročniki. Tradicionalno oblikovani polni obročniki so hitrejši kot njihovi sorodniki z naperami, smo z modelom 321 za disk zavore tradicionalno obliko obrnili na glavo ter ustvarili najhitrejši obročnik.

Polni obročniki so pogosto razvrščeni v dve kategoriji—popolnoma ravne s strukturo, ki jo narekujejo karbonska vlakna in imajo v notranjosti satenasto polnilo, ter tiste z naperami, ki jih pokrivajo karbonska vlakna. V našem iskanju podiranja tradicije smo model 321 izdelali z eno plastjo karbonskih vlaken 1k na vsaki strani, vse skupaj pa povezuje posebno oblikovan most. Zaradi visokih stroškov proizvodnje se takšna vrsta karbonskih vlaken le redko uporabi za izdelavo karbonskih delov, vendar pa ponuja številne prednosti z vidika učinkovitosti. Je zelo zapleten, vendar je delo poplačano, saj prinaša odlične vozne lastnosti in omogoča izdelavo enega izmed najlažjih polnih obročnikov na svetu. V resničnem svetu to pomeni, da se bo vrtel hitreje ter na dolgi trasi zmanjšal utrujenost športnika.

Togost je pogosta vroča tema v svetu polnih obročnikov, nam pa se zdi zanimiva tema pogovora. Dolgo se je mislilo, da sta učinkovit prenos moči in visoka togost neposredno povezana, vendar smo po intenzivnih testiranjih na terenu ugotovili, da temu sploh ni tako. Pravzaprav so bili naši prvotni obročniki tako togi, da se pod močjo sploh niso upogibali z okvirjem in zato so zavore drsale ob zavorno površino. Zaradi tega dobimo lažno percepcijo upogljivega obročnika, v resnici pa so obročniki pravzaprav preveč togi. Da bi odpravili težavo drsanja zavornih oblog smo oblikovali optimalno obliko in nato delali na naših interno zastavljenih ciljih glede togost, ki so ustrezale želeni togosti okvirja.

In čeprav je bila skupna nizka teža naša prioriteta pri razvoju, smo se vendarle osredotočali na aerodinamiko. Ure dela z računalniško analizo dinamike tekočin in testiranja v vetrovniku Win Tunnel so pomagal razviti v tej kategoriji povsem obliko, ki je optimizirana s plaščem za tok zraka na kolesu. Vse to je vodilo do izdelave povsem karbonskih obročnikov, ki imajo na nasprotni strani od pogona najbolj aero obliko, kar jo trenutno omogoča našo razumevanje, na pogonski strani pa najboljšo možno aero obliko, ki jo še omogoča umestitev pogona in menjalnika.

Da bi prihranili vsak mogoč vat smo v naša pesta dodali še keramične ležaje CeramicSpeed ter račno DT Swiss 240. Vsak obročnik 321 Disc je že ob nakupu tudi 2Bliss Ready, dobili pa boste tudi podloženo vrečo, hitri zapenjalec, ventil za sistem tubeless ter zavorne obloge SwissStop Black Prince.

Obročniki 321 Disc so oblikovani in konstruirani za najbolj brezkompromisne športnike na svetu, in so najbolj napredni polni obročniki za dirko z uro.Tip obroča: karbonski poltubular, 2Bliss Ready
Material obroča: karbon
Zavorna površina: karbonska vlakna
Višina zavorne površine: 12mm
Globina obroča: poln obroč (disk)
Širina obroča: notranja 19 mm, zunanja 27.3 mm (pri zavorni površini)
Zadnje pesto: Roval Disc, ležaji CeramicSpeed, račna DT Swiss 240, za 11-redne sisteme
Način sestave: ročno sestavljeni
Dodatno: podložena vreča Roval, jeklen hitri zapenjalec Roval, tubeless ventil Roval, zavorne obloge SwissStop Black Prince, pokrovi žepov za ventil Roval
Teža: 1000g

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • JB Center, trgovina in servis koles d.o.o.
  • Črešnjice 110
  • 8222 Otočec
Kontaktna oseba:
Trgovina in servis
Telefon:
+386 (0)7 3326 153
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
Iščete kvalitetno gorsko ali cestno kolo? Potrebuje vaš otrok otroško kolo? Na pravem mestu ste. Vabljeni v Kolesarski center JB in si oglejte ponudbo koles.
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 3.1.2021 - Ogledi: 110 - Številka oglasa: 3090