ROVAL CLX 32 – ZADNJI

1.399,90 €
  • ROVAL CLX 32 – ZADNJI
ROVAL CLX 32 – ZADNJI

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Ko smo se namenili izdelati najlažji obročnik si nismo želeli le še enega "obročnika za plezalce". Želeli smo se dokazati z najlažjimi obročniki, ki imajo vse prednosti aerodinamičnih obročnikov. Eni obročniki s katerimi boste hitro prišli do vznožja klanca in nato navzogor kolikor je le mogoče učinkovito, hkrati pa morajo biti dovolj močni za vsakodnevno uporabo. Naloga je bila zahtevna, toda na koncu nam je dal obročnik CLX 32 več, kot smo zahtevali.Na prvo mesto našega razvojnega postopka smo postavili nizko skupno težo, saj smo vedeli kakšno težo lahko dosežemo z informacijami in tehnologijo, ki jo imamo na razpolago. Z mislijo na težo smo se nato osredotočili na aerodinamiko in začeli dolgotrajen postopek oblikovanja in testiranja preko 150 različnih obročev, ter iskanja optimalne oblike. S temi nenadomestljivimi modeli računalniške analize tekočin (CFD), urami v vetrovniku Win Tunnel in norimi količinami kave smo dobili 32 mm globoko obliko, ki v vetrovniku presega vse številke katerihkoli drugih obročnikov v kategoriji.
Ko smo našli aerodinamično obliko z globino 32 mm, smo se osredotočili na težo in eksperimentirali z več kot 40 različnimi razporeditvami plasti karbona in končno dosegli želeno težo. S tem je postal obročni CLX 32 lažji in hitrejši od vse konkurence v kategoriji lahkih obročnikov.
Ta zadnji poltubular CLX 32 smo sestavili z našimi pesti Aero Flange (AF) in naperami DT Swiss Aero in ustvarili najboljši sistem. Rezultat je 730 gramov težak, 21 mm širok (notranja širina) prednji obročnik z ekstremno nizkim volumnom inercije. V kolesarstvu je inercija povezana s količino sile, ki je potrebna za pospeševanje ali zaviranje, zato imajo obročniki z lažjimi obroči, na primer CLX 32, nižji volumen inercije in obročniki so zato živahnejši, pospeševanje, zaviranje in sprememba hitrosti pa terjajo manjši napor. A zakaj tako široki? Dodatna širina vpliva na obroč predvsem preko treh dejavnikov – zagotavlja dodatno strukturno moč, omogoča čisti stik obroča in plašča pri uporabi širših plaščev (kar poveča aerodinamiko in hitrost kotaljenja) ter daje plašču boljšo oporo v silovitem zavijanju. S tem se povečata predvidljiv oprijem in zaupanje, ko se spuščamo po tehnični cesti.Vsak zadnji poltubular CLX 32 je sestavljen tudi z legendarnimi ležaji CeramicSpeed in ima priloženo podloženo torbo, hitri zapenjalec, čepe za tubeless, ventil tubeless in zavorne obloge SwissStop Black Prince.
Tip obroča: karbonski poltubular, 2Bliss Ready
Material obroča: karbon
Zavorna površina: karbonska vlakna
Višina zavorne površine: 12mm
Globina obroča: 32mm
Širina obroča: notranja 20,7mm
Pletenje naper: radialno/dvakrat križane (2:1)
Številno naper: 24
Napere: DT Swiss Aerolite, glava T
Tuljavke: DT Swiss Pro Lock, šesterokotne
Zadnje pesto: Roval AF1, ležaji CeramicSpeed, račna DT Swiss 240, za 11-redne sisteme
Način sestave: ročno sestavljeni
Dodatno: Podložena torba za obročnik Roval, kekleni hitri zapenjalci Roval, tubeless čepi in ventili Roval, zavorne obloge SwissStop Black Prince
Teža: 730g

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • JB Center, trgovina in servis koles d.o.o.
  • Črešnjice 110
  • 8222 Otočec
Kontaktna oseba:
Trgovina in servis
Telefon:
+386 (0)7 3326 153
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
Iščete kvalitetno gorsko ali cestno kolo? Potrebuje vaš otrok otroško kolo? Na pravem mestu ste. Vabljeni v Kolesarski center JB in si oglejte ponudbo koles.
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 3.1.2021 - Ogledi: 88 - Številka oglasa: 3094