ROVAL CLX 32 DISC – PREDNJI TUBULAR

999,90 €
  • ROVAL CLX 32 DISC – PREDNJI TUBULAR
ROVAL CLX 32 DISC – PREDNJI TUBULAR

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Ko smo se namenili izdelati najlažje tubularje za disk zavore si nismo želeli le še enega "obročnika za plezalce". Želeli smo se dokazati z najlažjimi obročniki za disk zavore, ki imajo vse prednosti aerodinamičnih obročnikov. Naloga je bila zahtevna, toda na koncu obročnik CLX 32 Tubular Disc ni samo dosegel, ampak celo presegel cilje in zagotavlja neverjetno dobro modulacijo zavorne moči v vseh razmerah, večjo odpornost proti udarcem ter specifičen razpored plasti karbona, ki poveča moč in zmanjša težo.Na prvo mesto našega razvojnega postopka smo postavili nizko skupno težo, saj smo vedeli kakšno težo lahko dosežemo z informacijami in tehnologijo, ki jo imamo na razpolago. Z mislijo na težo smo se nato osredotočili na aerodinamiko in začeli dolgotrajen postopek oblikovanja in testiranja preko 150 različnih obročev, ter iskanja optimalne oblike. S temi nenadomestljivimi modeli računalniške analize tekočin (CFD), urami v vetrovniku Win Tunnel in norimi količinami kave smo dobili 32 mm globoko obliko, ki v vetrovniku presega vse številke katerihkoli drugih obročnikov v kategoriji.
Ko smo našli najbolj aerodinamično obliko, z globino 32 mm, smo se osredotočili nazaj na težo in začeli eksperimentirati z več kot 40 različnimi razporeditvami plasti karbona in končno smo dosegli želeno težo. S tem je postal obročni CLX 32 lažji in hitrejši od vse konkurence v kategoriji lahkih obročnikov.
Ta obročnik CLX 32 smo sestavili z našimi pesti Aero Flange (AF) in naperami DT Swiss Aero in ustvarili najboljši sistem. Rezultat je 550 gramov težak prednji obročnik z ekstremno nizkim volumnom inercije. V kolesarstvu je inercija povezana s količino sile, ki je potrebna za pospeševanje ali zaviranje, zato imajo obročniki z lažjimi obroči, na primer CLX 32, nižji volumen inercije in obročniki so zato živahnejši, pospeševanje, zaviranje in sprememba hitrosti pa terjajo manjši napor. A zakaj tako široki? Širina vpliva na obroč preko treh dejavnikov – zagotavlja dodatno strukturno moč, omogoča čisti stik obroča in plašča pri uporabi širših plaščev (kar poveča aerodinamiko in hitrost kotaljenja) ter daje plašču boljšo oporo v silovitem zavijanju. S tem se povečata predvidljiv oprijem in zaupanje, ko se spuščamo po tehnični cesti.Vsak prednji obročnik je sestavljen tudi z legendarnimi ležaji CeramicSpeed in ima priloženo podloženo torbo, hitri zapenjalec, čepe za tubeless, ventil tubeless in zavorne obloge SwissStop Black Prince.
Tip obroča: karbonski tubular
Material obroča: karbon
Zavorna površina: samo za disk zavore
Globina obroča: 32mm
Širina obroča: zunanja 27,1mm
Pletenje naper: dvakrat križane/radialno (2:1)
Številno naper: 21
Napere: DT Swiss Aerolite (L)/Aerocomp (D), glava T
Tuljavke: DT Swiss Pro Lock, šesterokotne
Prednje pesto: Roval AFD1, Centerlock, ležaji CeramicSpeed, hitri zapenjalec ali pokrovček 12 mm votle osi
Način sestave: ročno sestavljeni
Dodatno: Podložena torba Roval za obročnik, jeklen hitri zapenjalec Roval, 12 mm votla os in pokrov hitrega zapenjalca
Teža: 550g

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • JB Center, trgovina in servis koles d.o.o.
  • Črešnjice 110
  • 8222 Otočec
Kontaktna oseba:
Trgovina in servis
Telefon:
+386 (0)7 3326 153
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
Iščete kvalitetno gorsko ali cestno kolo? Potrebuje vaš otrok otroško kolo? Na pravem mestu ste. Vabljeni v Kolesarski center JB in si oglejte ponudbo koles.
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 3.1.2021 - Ogledi: 60 - Številka oglasa: 3098