ROVAL CLX 50 DISC – ZADNJI

1.399,90 €
  • ROVAL CLX 50 DISC – ZADNJI
ROVAL CLX 50 DISC – ZADNJI

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Najprej so bili na voljo naši obročniki CLX 64. Nato je prišla dvaintridesetica. Po več zmagah na največjih etapnih dirkah, svetovnih prvenstvih in vsem vmes pa smo vedeli da je bil čas za nove višave in pravzaprav bolje rečeno nove globine. Izdelati smo morali ene obročniki, ki resnično blestijo povsod. Ene obročnike, ki imajo vse aerodinamične prednosti modela 64 in paket za plezanje, kot ga ponuja model 32, in tako so nastali novic CLX 50.Ko smo se namenili izdelati model CLX 50 Disc smo imeli v mislih jasne cilje – ustvariti obroče globine med 48 in 54 mm, aerodinamično optimizirane, ultra široke in s težo pod 1.400 grami. To je pomenilo, da smo si morali izposoditi nekaj tehnik za nižanje teže, ki smo jih razvili za model CLX 32, vzeti nekaj aerodinamike z modela CLX 64 in ohraniti vse prednosti disk zavor, ki smo jih vzljubili in tako smo ustvarili te vrhunske obročnike.
Sprašujete zakaj disk zavore? Z našimi za disk zavore narejenimi obroči se nismo samo znebili zavorne površine, ampak smo lahko naredili tudi močnejši in proti udarcem bolj odporen obroč. Tako dobite specifično razporeditev plasti karbona, s katero smo optimizirali togost, težo smo povsem približali obročnati izvedbi, modulacija zavorne moči pa je neverjetna v vseh razmerah.
Čeprav so obročniki CLX 50 z vidika teže podobni drugim konkurenčnim obročnikov v kategoriji lahkih obročnikov, pa smo mi v ospredje postavili aerodinamiko. S to nalogo smo se zakopali naravnost v računalniško analizo dinamike tekočin in oblikovali različne oblike obročev s katerimi bi bili obroči CLX 50 kar se da hitri. Nekaj časa je trajalo da smo naredili izbor treh finalistov in nato s CNC stružnico naredili prave obroče, jih spletli in postavili v vetrovnik Win Tunnel. Vse obročnike, naše in od konkurence smo testirali v vetrovniku, vse s plašči 24C (izmerjeno 26C), kajti plašči lahko drastično vplivajo na test. Naše obroče smo oblikovali okoli sodobne širine plašče, zato ker to ne omogoča samo vožnjo z nižjim pritiskom (kar pomeni večje udobje in manjši kotalni upor), ampak prinaša v kombinaciji s pravilno širokimi obroči tudi aerodinamično učinkovitost.Ko smo našli optimalno obliko obroča, ki najbolj ustreza našim visokim zahtevam, smo jih z 24 naperami DT Swiss Aerolite spletli z našimi pesti Aero Flange (AF) z legendarnimi ležaji CeramicSpeed. Na ta način dobite celosten, superioren sistem obročniko – ne samo hiter obroč. Na koncu dneva imamo v rokah 50 mm globok, 770 gramov težak zadnji poltubular, ki ni samo občutno lažji od podobno globokih obročnikov konkurentov, ampak so tudi merljivo hitrejši na vsem mogočih testih obročnikov te kategorije.
Tip obroča: karbonski poltubular, 2Bliss Ready
Material obroča: karbon
Zavorna površina: samo za disk zavore
Globina obroča: 50mm
Širina obroča: notranja 20,7mm, zunanja 29,4mm
Pletenje naper: enkrat križane/dvakrat križane (2:1)
Številno naper: 24
Napere: DT Swiss Aerolite, glava T
Tuljavke: DT Swiss Pro Lock, šesterokotne
Zadnje pesto: Roval AFD2, Centerlock, ležaji CeramicSpeed, račna DT Swiss 240, za 11-redne sisteme, hitri zapenjalec ali pokrovček votle osi 142x12 mm
Način sestave: ročno sestavljeni
Dodatno: Podložena torba Roval za obročnik, jeklen hitri zapenjalec Roval, čepi in ventil Roval za sistem tubeless, votla os 142x12 mm in pokrov hitrega zapenjalca
Teža: 770g

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • JB Center, trgovina in servis koles d.o.o.
  • Črešnjice 110
  • 8222 Otočec
Kontaktna oseba:
Trgovina in servis
Telefon:
+386 (0)7 3326 153
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
Iščete kvalitetno gorsko ali cestno kolo? Potrebuje vaš otrok otroško kolo? Na pravem mestu ste. Vabljeni v Kolesarski center JB in si oglejte ponudbo koles.
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 3.1.2021 - Ogledi: 94 - Številka oglasa: 3107