ROVAL CONTROL SL 29 TORQUE TUBE

1.899,91 €
  • ROVAL CONTROL SL 29 TORQUE TUBE
ROVAL CONTROL SL 29 TORQUE TUBE

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Vprašajte Jaroslava Kulhavýja in vam bo povedal – v dirkanju v olimpijskem krosu šteje vsak gram. Vendar so XC proge bolj agresivne kot kadarkoli prej in imeti zgolj peresno lahke obročnike ni več več dovolj. Danes morajo biti obročniki enako trpežni in togi kot morajo biti lahki, z vsemi karakteristikami vodljivosti, ki jih pričakujejo izkušeni XC kolesarji. Danes morajo biti obročniki bolj podobni obročnikom Control SL 29 Torque Tube.Ko so nas naši tekmovalci vprašali za ultimativne XC obročnike za vilice RockShox RS-1 smo vedeli, da zares sprašujejo za nekaj precej specifičnih lastnosti. Z vidika inercije in teže morajo biti lahki, dovolj močni za skale in korenine na tekmovalnih kolesih z malo hoda ter dovolj široki za optimalen profil plašča, ki šele potem zagotavlja optimalen oprijem in kotalni upor – kar ni lahka naloga.Da bi uresničili vse te zahteve smo pogledali naše obroče Traverse SL in pogledali če bi lahko prednosti širokega obroča prenesli na ta model in še vedno obdržali nizko težo, enako ali nižjo od prejšnjega modela Control SL – obstoječega standarda. Vedeli smo katera širina je idealna za želene vozne lastnosti, nato pa smo obliko obroča optimizirali z vidika togosti, teže in kvalitete vožnje sistema kot celote – če so previsoki so obročniki preveč togi, če so plitki je obročnik preveč upogljiv. Naši inženirji so se brezkompromisno lotili razvoja oblike obroča in poiskali so popolno ravnovesje in optimalno geometrijo, po fini nastavitvi številnih različnih plasti pa smo se na koncu odločili na obroč z notranjo širino 25 mm in približno enako težko, kot jo ima Control SL.Ker smo lahko dodali material in širino (3 mm, če smo natančni) brez dodatne teže smo naredili močnejše XC obročniki, vendar nismo bili zadovoljni zgolj z izboljšanjem moči. Naš cilj je bil izdelati najhitrejše tekmovalne obročnike, zato smo smo vzeli stare in nove obroče, jih združili s parom plaščev Fast Trak 2.0 in opravili test kotalnega upora pri 20 in 30 PSI. Rezultat? Novi, širši obroče so bili hitrejši pri obeh pritiskih, kar je potrdilo teorijo, da širše ni samo močnejše, ampak tudi hitrejše.
Tip obroča: Karbonski poltubular, 2Bliss Ready, stranice obroča brez roba (zero bead hook design). Črne grafike pod prozornim lakom.
Material obroča: karbonska vlakna
Širina obroča: notranja 25mm
Pletenje prednjih naper: dvakrat križane
Pletenje zadnjih naper: trikratno križanje (1:1)
Številno naper: 24 spredaj, 28 zadaj
Napere: DT Swiss Competition Race
Tuljavke: DT Swiss Pro Lock, šesterokotne
Prednje pesto: Votla os SRAM Predictive steering za vilice RockShox RS-1, oblika Torque Tube.
Zadnje pesto: CNC struženo aluminijasto ohišje, kvalitetna račna DT 240 s 54 zobci za hitro aktivacijo, priložena račna za 11-redni sistem SRAM XX1, pokrovčki pest 142
Priložen pokrovček 142 za pogonsko stran, s katerim lahko uporabite 10-redno račno – prodaja se ločeno.
Tip ležajev: zatesnjeni industrijski
Način sestave: ročno sestavljeni
Priloženi čepi Roval Tubeless za najlaži možen sistem tubeless, ter ventil tubless, tako da bo namestitev plaščev brez zračnice še lažja.
Skupna teža para obročnikov: 1.371g

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • JB Center, trgovina in servis koles d.o.o.
  • Črešnjice 110
  • 8222 Otočec
Kontaktna oseba:
Trgovina in servis
Telefon:
+386 (0)7 3326 153
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
Iščete kvalitetno gorsko ali cestno kolo? Potrebuje vaš otrok otroško kolo? Na pravem mestu ste. Vabljeni v Kolesarski center JB in si oglejte ponudbo koles.
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 5.1.2021 - Ogledi: 73 - Številka oglasa: 3147