ROVAL TRAVERSE FATTIE 650B

549,90 €
  • ROVAL TRAVERSE FATTIE 650B
ROVAL TRAVERSE FATTIE 650B

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

V zgornjih fazah razvoja obročnikov Traverse Fattie 650b smo ugotovili, da je bilo le na trgu le nekaj aluminijastih obročnikov, ki so bili dovolj močni za divje spuste ter dovolj učinkoviti za zahteve našega testnega poligona z neusmiljenimi klanci v severni Kaliforniji. Prav tako smo smo ugotovili da imajo kolesarji določene zahteve glede zmogljivosti obročnikov in ob zadani ceni nam je postalo jasno da bo aluminij zadostil večini pričakovanj, kolesarjem pa bo v denarnici ostalo dovolj denarja za pijačo po furanju.Spregovorimo torej nekaj besed o teh pričakovanjih. Na seznamu je vse od tega, da ostanejo ravni po skokih čez prelomnice do tega, da so dovolj lahki za učinkovito poganjanje na vrh hriba – in vse se začne z obročem. V iskanju novega pristopa za oblikovanje obroča so se naši inženirji obrnili na 45 mm široke obroče za debeluhe (t. i. fat bike) in začeli na njih testirati sodobne plašče širin 2,3 in 2,4 skušali ugotoviti ali to prinaša kakšne prednosti. 45 mm je bilo preširoko, a so bili kljub temu presenečenimi na prednostmi, ki jih prinaša večja širina obroča.Od tam smo se nato obrnili na tradicionalne standarde s širino 19 in 23 mm ter na koncu končali na najboljšem kompromisu – izjemnih 29 mm širokih obročih "Fattie". Širok obroč močno vpliva na učinkovitost vožnje – plašču daje boljšo oporo za večjo zmogljivost in oprijem, vozite lahko z nižjim pritiskom, prav tako pa se udarci razpršijo po večji površini, kar zmanjša možnost poškodbe v primeru udarca. In ko boste združili te kvalitete z zloglasno okretno in igrivo platformo 650b boste dobili neverjetno toge in hitre obročnike, s katerimi boste plezali enako dobro kot boste noreli nazaj v dolino. Dodali smo tudi našo obliko Zero Bead Hook (obroč brez notranjega roba), ki pomaga preprečevati snemanje plašča pri agresivnem zavijanju, hkrati pa pomaga pri nastavitvi sistema tubeless.Ko smo oblikovali popoln trail obroč smo vzorec nizke teže in vzdržljivosti prenesli na celoten obročnik in ga z naperami DT Swiss Revolution (24/29) in Pro Lock ročno spletli z našimi aluminijastimi pesti. V pestih boste našli zatesnjene industrijske ležaje in račno DT Swiss 360, zato bodo pesta delovala zelo dolgo. Prav tako smo želeli, da bo vsak obročnik spleten pravilno in ob tem ugotovili, da je edini način za to ročno pletenje. Ugotovili smo, da imajo stroji tandenco k tem, da spregledajo napake, ki jih ljudje sicer ne bi.Vsak obročnik je sestavljen z 11-redno račno SRAM XD ter ventilom tubeless, tako da bo namestitev plaščev brez zračnice malce enostavnejša. Pomnite, da se račne prodajajo posebej.
Tip obroča: Aluminijasti poltubular, 2Bliss Ready, stranice obroča brez roba (zero bead hook design).
Material obroča: zelo močan aluminij E5
Širina obroča: notranja 29mm
Pletenje prednjih naper: radialno/trikratno križanje (2:1)
Pletenje zadnjih naper: trikratno križanje (1:1)
Številno naper: 24 spredaj, 28 zadaj
Napere: DT Swiss Revolution
Tuljavke: DT Swiss Pro Lock, šesterokotne
Prednje pesto: aluminijasto ohišje, 15/20 mm votla os, priloženi pokrovčki pesta
Zadnje pesto: CNC struženo aluminijasto ohišje, kvalitetna račna DT 360, priložena račna za 11-redni sistem SRAM XX1, pokrovčki pest 148
Priložen pokrovček 142 za pogonsko stran, s katerim lahko uporabite 10-redno račno – prodaja se ločeno.
Tip ležajev: zatesnjeni industrijski
Način sestave: ročno sestavljeni
Vsakemu obročniku je priložen tubeless ventil, zato je namestitev plaščev brez zračnice malce lažja.
Skupna teža para obročnikov: 1.690g

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • JB Center, trgovina in servis koles d.o.o.
  • Črešnjice 110
  • 8222 Otočec
Kontaktna oseba:
Trgovina in servis
Telefon:
+386 (0)7 3326 153
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
Iščete kvalitetno gorsko ali cestno kolo? Potrebuje vaš otrok otroško kolo? Na pravem mestu ste. Vabljeni v Kolesarski center JB in si oglejte ponudbo koles.
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 17.1.2021 - Ogledi: 80 - Številka oglasa: 3321