Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket) - Nduranz - 12 x 60 ml + Kofeinske tablete GRATIS

34,99 €
  • Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket) - Nduranz - 12 x 60 ml + Kofeinske tablete GRATIS
  • Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket) - Nduranz - 12 x 60 ml + Kofeinske tablete GRATIS
Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket) - Nduranz - 12 x 60 ml + Kofeinske tablete GRATIS Nrgy Unit Gel s kofeinom (paket) - Nduranz - 12 x 60 ml + Kofeinske tablete GRATIS

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Energijski gel s kofeinom, ki vsebuje kar 45 gramov ogljikovih hidratov in 65 mg kofeina na gel, dvakrat več od večine energijskih gelov na tržišču. Idealen energijski gel za vrhunske športnike, ki med visokointenzivnimi aktivnostmi potrebujemo več energije.
Z njim lahko absorbiraš 90 gramov ogljikovih hidratov na uro, kar pomeni več energije in boljše rezultate
Olajšaj si odmerjanje kalorij z energijsko enoto Nduranz in se osredotoči na tisto, kar je tebi pomembno
Na tekmi potrebuješ natančno določeno razmerje elektrolitov brez škodljivih dodatkov in prebavnih težav
Verzija s kofeinom je idealna za trenutke, ko želiš postaviti svoj osebni rekord ali se izkazati na tekmi
Pri vsakem nakupu paketa kofeinskih gelov dobite kofeinske kapsule gratis

Najboljši energijski geli so tisti, ki zadostijo dvem kriterijem: športniku priskrbijo dovoljšno mero energije in ne povzročajo prebavnih težav.

Geli še vedno niso izenačeni z izotoniki - običajno ne vsebujejo elektrolitov, pa tudi kompozicija ogljikovih hidratov je drugačna. Zato je Nduranz izdelal visokoenergijski gel Nrgy Unit Gel, ki v enem odmerku priskrbi identično količino energije kot izotonični napitek Nrgy Unit Drink - polovico energijskih potreb, ki jih potrebujemo za najbolj intenzivno in dolgotrajno vadbo v eni uri, ali pa kar enourno priskrbo energije za srednje intenzivno vadbo. To so pri Nduranzu poimenovali ena energijska enota (one Nrgy unit) in zato ne igra vloge, ali izberemo izotonik ali energijski gel.

Nrgy Unit Gel priskrbi 45 g ogljikovih hidratov maltodeksterina in fruktoze v razmerju 1 : 0,8, ki povzema naravo naših absorbcijskih zmožnosti. Vsebuje tudi elektrolite v razmerju, ki jih najdemo v znoju. Poleg soli vsebuje tudi kalij, magnezij in kalcij v izredno razpoložljivi citratni enoti - en gel zadostuje za nadomščeanje mineralov v 400 ml izgubljenega znoja. Ne vsebuje škodljivih umetnih arom, želirno sredstvo pa je gelanski gumi - tetrasaharid iz mikroorganizma Sphingomonas elodea.

Kofein je eden najbolj raziskanih športnih prehranskih dodatkov na tržišču. Raziskave potrjujejo njegovo učinkovitost v izboljšanju vzdržljivosti, zato ga vzdržljivostni športniki pogosto uporabljamo za doseganje boljših rezultatov. Za najboljšo učinkovitost je priporočljivo zaužiti 3 do 6 miligramov kofeina na kilogram telesne mase v obdobju 15 do 30 minut pred fizično aktivnostjo, potem pa med fizično aktivnostjo za vzdrževanje koncentracije kofeina v krvi vsako uro zaužiti 1 miligram kofeina na kilogram telesne mase (za povprečnega vzdržljivostnega športnika je dovolj, da zaužije en energijski gel Nrgy Unit Gel s kofeinom na uro).

Kaj, če bi obstajal izotonik v energijskem gelu, hkrati energijsko dovolj nasičen, a nežen do prebavil? Energijski gel Nrgy Unit Gel je prav to. Razmerje ogljikovih hidratov je enako tistemu v napitku, oba pa sta prilagojena transportnemu mehanizmu v našem telesu, zato ne ostajata v prebavilih in ne povzročata prebavnih težav. Elektroliti so v razmerju identični tistim v našem znoju. Energijski gel Nrgy Unit Gel je enakovreden brat izotoničnemu napitku Nrgy Unit Drink, skupaj pa sta zmagovalna kombinacija.

IDEALNO RAZMERJE GLUKOZE IN FRUKTOZE

Nduranz se je lotil zasnove nečesa, kar še ni obstajalo: izotoničnega napitka, skoncentriranega v enem samem energijskem gelu. Zadovoljiti potrebo po zaužitju 90 gramov ogljikovih hidratov na uro ni enostavno - sploh kadar gre za energijske gele, ki so skoraj sinonim za prebavne težave. Zato športniki ponavadi izberejo "razredčen" enegijski gel - torej 20 gramov ogljikovih hidratov v trikratnem volumnu. To sicer pomeni, da prebavila niso obremenjena, je pa toliko bolj pod udarom telo, saj mu ni dano dovolj energije. Nrgy Unit Gel vsebuje dvojno količino energije, kar je ravno polovica potrebne energije za najdolgotrajneše treninge. Nrgy Unit Gel je najboljši energijski gel zaradi svoje unikatne kompozicije hidratov, ki zasleduje transporterje v našem želodcu.

Nduranz je kot prvi oblikoval enostaven sistem, s katerim dosežemo energijski vnos med 90 in 120 gramov ogljikovih hidratov brez prebavnih težav. Tako geli kot energijsko hidracijski napitek so ustvarjeni v unikatnem razmerju za optimalen privzem ogljikovih hidratov 1 : 0,8 (maltodekstrin in fruktoza). Gre za razmerje, ki sledi ustroju človeškega organizma po absorbciji našega najbolj ključnega energijskega makrohranila, ogljikovih hidratov. Ti namreč v reakciji z vdihanim kisikom ustvarjajo energijo, potrebno za delovanje naših mišic in organov. Na glukozni transporter je vezan maltodekstrin (seveda po razpadu na manjše podenote). Ta ni nič drugega kot med seboj povezane molekule glukoze z nesladkim okusom, pri čemer se ponaša z enako visokim glikemičnim indeksom kot glukoza. Na drug transporter, fruktozni, imenovan GLUT5, pa je z 0,8-kratnim deležem vezana fruktoza.

https://4endurance.si/products/energijski-geli-nrgy-unit-gel-kofein-nduranz

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • 4Endurance d.o.o.
  • Bežigrad 13
  • 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
4Endurance
Telefon:
051 671 800
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
4Endurance s ponosom skrbi za tisoče športnikov po vsem svetu. Ni važno, če si profesionalni športnik, olimpijec, amater ali zgolj rekreativec, mi smo tu zate!
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 5.3.2022 - Ogledi: 19 - Številka oglasa: 5088