Beta Alanine - Nduranz - 200 g

17,99 €
  • Beta Alanine - Nduranz - 200 g
Beta Alanine - Nduranz - 200 g

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

Zmanjšaj laktat v mišicah in povečaj vzdržljivost z Nduranz beta alaninom v prahu.

Povečaj svojo eksplozivnost
Poskrbi, da boš treniral dlje in močneje
Zmanjšaj čas, ki ga potrebuješ za regeneracijo

Beta alanin je idealen produkt za vse, ki želijo na zdrav in varen način povečati maksimalno anaerobno zmogljivost, ne glede na to s kakšnim vzdržljivostnim športom se ukvarjajo.
Beta alanin je pogosto viden kot eden najboljših prehranskih dodatkov za kolesarje.

Pravzaprav je bil eden prvih dodatkov, ki so ga kolesarji uporabljali že pred desetletji na Tour de France - no, ne ravno beta alanin, takrat je obstajala le soda bikarbona, ki je imela podoben učinek. Soda bikarbona je bila dolga leta orožje zopet boleče noge, saj zmanjšuje zakisanost mišic.

Beta alanin deluje podobno - poveča karnozin in z izboljšavo pufra v celici zmanjša delovanje laktata. Kolesar, triatlonec, nogometaš, veslač, plavalec, crossfiter pa tako izboljša zmogljivost, sploh v šprintih in krajših intervalih.

Beta alanin stranskih učinkov nima, če izvzamemo srbečico zaradi aktivacije živčnih končičev. Slednja pa prav tako izredno kmalu izgine
Kako pravzaprav deluje ta spremenjena verzija aminokisline L-alanin? Beta alanin je zmožen povečati raven karnozina v mišici. Več karnozina pomeni manj laktata (zakisanja), manj mišične bolečine ob največjih obremenitvah in posledično boljšo zmogljivost in posledično tudi regeneracijo.

Številne kineziološke raziskave so pokazale občutno izboljšanje v športih, ki zahtevajo eksplozivnost (šprint, borilne veščine, crossfit), pa tudi v vzdržljivostnih aktivnostih, ko gre posameznik proti osebnemu maksimumu (kolesarski vzponi, veslanje, HIIT).

Pri intenzivni telesni aktivnosti, kot so recimo tek, kolesarjenje, plavanje ali veslanje, zaradi odvečne kisline, ki nastaja v mišicah, pride do mišične izčrpanosti. Poleg zmanjšanja gibalnih sposobnosti (acetilholin) pride do mišične zakislitve (acidoze), kar občutimo kot boleče noge oziroma pekočo bolečino.

Beta alanin poveča mišični nivo karnozina, peptida dveh aminokislin, ta pa pa izboljša mišično pufersko kapaciteto. Pufer je snov, ki uravnava kislost oziroma bazičnost celic - s tem, ko ohranja stabilen pH neglede na količino kisline, telesu omogoči daljšo in intenzivnejšo vadbo.
Samo s hrano, torej brez dodajanja beta alanina v obliki prehranskih dodatkov, pri intenzivni vadbi ne moremo preprečiti zakisanja, saj je zakisanje odvisno prav od količine razpoložljivega beta alanina. Zato je beta alanin dodatek, ki ga je vsekakor smiselno dodajati.

https://4endurance.si/products/beta-alanine-nduranz

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • 4Endurance d.o.o.
  • Bežigrad 13
  • 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
4Endurance
Telefon:
051 671 800
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
4Endurance s ponosom skrbi za tisoče športnikov po vsem svetu. Ni važno, če si profesionalni športnik, olimpijec, amater ali zgolj rekreativec, mi smo tu zate!
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 2.5.2022 - Ogledi: 15 - Številka oglasa: 5589