ZEC+ Beta Alanin - 500g

27,90 €
  • ZEC+ Beta Alanin - 500g
ZEC+ Beta Alanin - 500g

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

ZEC+ Beta Alanin je predhodnik dušikovega oksida NO. Priljubljen je zlasti med fitneserji in vzdržljivostnimi športniki pred vadbo in po vadbi. Beta alanin je biogeni amin aminokisline asparagin oziroma asparaginske kisline. Velja za neesencialno aminokislino, zato ga je nujno potrebno vnesti s hrano ali v obliki prehranskih dopolnil za dosego želenega učinka.

Beta alanin vpliva na povečanje karnozina v mišicah, kar preprečuje nastajanje vodikovih ionov, ki znižujejo pH v mišicah. Nizek pH povzroča prezgodnjo mišično utrujenost. Dodatek beta alanina prispeva k povečanju zmogljivost in vzdržljivosti ter preprečevanju prezgodnje mišične utrujenosti.

Med kratkimi in intenzivnimi obremenitvami mišice porabljajo večinoma glukozo kot vir energije kar vodi do nastajanje mlečne kisline. Mlečna kislina se razdeli na laktatne in vodikove ione (H+). Do zakisanja mišic ne pripelje le mlečna kislina. V največji meri pride do zakisanja mišic zaradi kopičenja vodikovih ionov H+. Mišica lahko vodikove ione sprva nevtralizira s pomočjo karnozina, ki je shranjen v skeletnih mišicah. Med dolgotrajno in intenzivno vadbo se zaloge karnozina praznijo kar vodi do kopičenja vodikovih ionov, ki jih mišice več niso sposobne nevtralizirati. Pride do zmanjšane proizvodnje moči in mišične utrujenosti, kar povzroči izgubo zmogljivosti.

Raziskave so pokazale, da dolgotrajni vnos beta alanina poveča zaloge mišičnega karnozina. Dodatek beta alanina vpliva na povečanje zmogljivost, predvsem med krajšimi visoko intenzivnimi napori, ki trajajo od 30 sekund do 10 minut. Za povečanje zmogljivosti zadostuje že dnevni odmerek med 3-6 g beta alanina, ki ga je potrebno uživati vsaj 4 do 8 tednov. Priporočamo pa uživanje beta alanina vsaj 10 do 12 tednov za dosego najboljšega učinka. Dolgotrajni vnos beta alanina vpliva tudi na izboljšanje vzdržljivosti.

Beta alanin je idealen dodaten za vse, ki morajo izvajati intenzivne obremenitve v trajanju 0,5 do 10 minut (atleti, veslači, plavalci), za kolesarje, ki so izpostavljeni daljšim visoko intenzivnim obremenitvam ter tudi ekipnim športnikom (nogometašem, košarkašem, rokometašem...), ki morajo med treningom ali tekmo izvajati ponavljajoče se sprinte.

LASTNOSTI
Pakiranje 500g
Namen Vzdržljivost, regeneracija, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabe Pred vadbo, po vadbi

NAKUP IZDELKA:
https://www.laprimafit.com/moc/zec-beta-alanin-v-prahu

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • Primafit d.o.o.
  • Klemenova ulica 85
  • 1260 Ljubljana – Polje
Kontaktna oseba:
Grega Capl
Telefon:
070627785
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
La Primafit Slovenija prehranska dopolnila za vzdržljivostne športnike, rekreativce, fitnes in zdrav življenjski slog. Energija, hidracija, regeneracija ...
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 6.5.2023 - Ogledi: 318 - Številka oglasa: 7598