6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate

22,90 €
  • 6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate
6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

6d Sports Nutrition Sodium Bicarbonate vsebuje natrijev bikarbonat, ki spodbuja transport laktata iz mišičnih celic in vpliva na povečanje zmogljivosti.

Mišice med kratkim, visoko intenzivnim treningom v glavnem uporabljajo sladkor kot vir energije. Mišični glikogen se pretvori v mlečno kislino, ki se nato pretvori v laktat in protone (H +). Ti protoni povzročajo zakisanje, zlasti v mišicah. To je glavni vzrok za izčrpanost pri kratki, intenzivni vadbi (30 sekund do 5 minut). Vendar ima telo svoj zaščitni mehanizem v obliki puferja. Večja kot je zaloga teh puferjev v telesu, več mlečne kisline lahko nastane med vadbo brez zakisanja mišic. Pravzaprav do zakisanja pride šele, ko stopnja tvorbe protonov preseže pufersko kapaciteto. Nastali protoni se ne nevtralizirajo več, kislost mišic in krvi naraste. Zaradi tega se lahko pride do pojava utrujenosti in padca zmogljivosti. Pufersko kapaciteto lahko povečamo z vadbo in višinskih treningom ali z uporabo natrijevega bikarbonata.

Natrijev bikarbonat je alkalna sol, ki poveča koncentracijo bikarbonata (HCO3-) v telesu, če ga uživamo v dovolj velikih odmerkih. Zaradi tega je kri bolj alkalna in manj zakisana. To spodbuja transport laktata iz mišičnih celic. Številne znanstvene študije kažejo, da lahko oralno uživanje natrijevega bikarbonata v velikih odmerkih izboljša zmogljivost v kratkih, visoko intenzivnih vadbah, ki trajajo od 30 sekund do 5 minut. To na primer velja zlasti za tekmovalno plavanje, šprinte, teku na srednje razdalje v atletiki, kolesarjenju ter veslanju. Poleg tega se je pokazalo, da oralno uživanje natrijevega bikarbonata po kratkih intenzivnih naporih pospešuje ponovno vzpostavitev kislinskega ravnovesja v telesu.

Klasični protokol uporabe je 0,3 do 0,4 grama natrijevega bikarbonata na kg telesne teže v zadnjih 1 do 2 urah pred vadbo. To ustreza odmerku od 18 do 32 gramov za ljudi, ki tehtajo od 60 do 80 kg. Tako visok odmerek povzroča hude prebavne težave zaradi prekomernega vnosa soli (natrija). Vendar nedavne raziskave kažejo, da je te težave s prebavili mogoče zmanjšati z uživanjem natrijevega bikarbonata v daljšem obdobju pred vadbo.

LASTNOSTI
Pakiranje 120 kapsul
Namen Energija, vzdržljivost, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabe Pred vadbo

NAKUP IZDELKA:
https://www.laprimafit.com/vzdrzljivost/6d-sports-nutrition-natrijev-bikarbonat

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • Primafit d.o.o.
  • Klemenova ulica 85
  • 1260 Ljubljana – Polje
Kontaktna oseba:
Grega Capl
Telefon:
070627785
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
La Primafit Slovenija prehranska dopolnila za vzdržljivostne športnike, rekreativce, fitnes in zdrav življenjski slog. Energija, hidracija, regeneracija ...
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 7.5.2023 - Ogledi: 40 - Številka oglasa: 7630