6d Sports Nutrition Iron Ferrochel®

20,90 €
  • 6d Sports Nutrition Iron Ferrochel®
6d Sports Nutrition Iron Ferrochel®

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

6d Sports Nutrition Iron Ferrochel® vsebuje železo v obliki železovega bisglicinata, ki se izredno dobro absorbira in vsebuje še dodatek vitaminov B6, B9 in B12.

Železo ima v telesu izjemno pomembno vlogo pri prenašanju kisika v krvi, pri gradnji mišic in pri presnovi. Železo je ključnega pomena za doseganje optimalnih športnih rezultatov. Ta mineral boste našli v vsakodnevni prehrani, zlasti v mesu, ribah, krompirju, žitih in stročnicah. Pomembno je razlikovati med hemskim železom v živalskih proizvodih in nehemskim železom v rastlinskih proizvodih. Telo lahko na primer železo v mesu in ribah relativno enostavno absorbira, medtem ko je absorpcija železa iz rastlinskih proizvodov precej omejena.

Pomanjkanje železa je ena najpogostejših težav, zlasti pri športnikih. Priporočeni dnevni odmerek železa je 8-11 mg za moške in 15-18 mg za ženske. Pri vegetarijanci so prehranske potrebe po uživanju železa zaradi uživanja rastlinskih proizvodov višje. Za moške se priporoča 15 mg železa in za ženske 33 mg železa dnevno. Zlasti ženske in vegetarijanke ne pokrijejo potreb po vnosu železa in ga tudi slabše absorbirajo.

Hudo pomanjkanje železa vodi v anemijo. Pomanjkanje železa povzroči zmanjšanje zmogljivosti, zlasti pri vzdržljivostnih športnikih. Na primer, športniki, ki trpijo za pomanjkanjem železa se bodo hitreje utrudili. Posledica tega nižja intenzivnost vadbe. Povečana absorpcija železa pri ljudeh s pomanjkanjem železa izboljša vzdržljivost.

Izdelek vsebuje železo v obliki železovega bisglicinata. To je zelo kakovostna veganska oblika železa, ki jo telo še posebej dobro absorbira. Absorbira se veliko bolje kot drugi dodatki, ki vsebujejo železove soli. Izdelek vsebuje še vitamine B6, B9 (folati) in B12. Izdelek zagotavlja optimalno tvorbo rdečih krvnih celic, kar spodbuja transport kisika v krvi.

LASTNOSTI
Pakiranje 60 kapsul
Namen Zdravje, vitalnost, vzdržljivost, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabe Z obrokom

NAKUP IZDELKA:
https://www.laprimafit.com/zdravje/6d-sports-nutrition-zelezo

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • Primafit d.o.o.
  • Klemenova ulica 85
  • 1260 Ljubljana – Polje
Kontaktna oseba:
Grega Capl
Telefon:
070627785
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
La Primafit Slovenija prehranska dopolnila za vzdržljivostne športnike, rekreativce, fitnes in zdrav življenjski slog. Energija, hidracija, regeneracija ...
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 11.5.2023 - Ogledi: 281 - Številka oglasa: 7677