ZEC+ - Health+ Vitamin C - 250g

18,90 €
  • ZEC+ - Health+ Vitamin C - 250g
ZEC+ - Health+ Vitamin C - 250g

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

ZEC+ - Health+ Vitamin C oziroma kalcijev askorbat je prehransko dopolnilo v prahu. Znan je kot brezkislinski vitamin C oziroma vitamin C v bazični obliki. Običajni vitamin C oziroma askorbinska kislina lahko povzroči povečano kislost, če ga jemljemo v velikih odmerkih. Kalcijev askorbat je zaradi bazične narave mogoče dozirati v bistveno večjih odmerkih, saj ne bo povzročil težav s prebavili. Če imate občutljiv želodec ali ne želite porušiti kislinsko-bazičnega ravnovesja, je priporočljivo uživati kalcijev askorbat kot obliko vitamina C.

Zadostna oskrba z vitaminom C je pomembna, saj prispeva h krepitvi imunskega sistema, sodeluje pri tvorbi kolagena, ščiti celice pred oksidativnim stresom oziroma prostimi radikali in deluje antioksidativno. Vitamin C ima pomembno vlogo pri presnovi mineralov in energijski presnovi. Poleg tega sodeluje pri sintezi steroidnih hormonov (testosterona) in nevrotransmiterjev, povečuje absorpcijo železa v telesu in podpira izločanje težkih kovin, kot so živo srebro, svinec, kadmij in nikelj. Vitamin C sodeluje pri številnih procesih v telesu, zato mora biti vedno na voljo v zadostnih količinah.

Pomanjkanje vitamina C lahko povzroči šibak imunski sistem in se kaže v simptomih kot so krvavenje dlesni, povečana dovzetnost za okužbe, slabo celjenje ran, izguba mišične mase, vnetje sklepov, driska, vročina in omotica. Skorbut, bolezen pomanjkanja vitamina, lahko povzroči celo smrt, a je danes redka, saj obstaja veliko načinov kako telesu zagotoviti dovolj vitamina C – bodisi z dnevnim vnosom hrane ali s pomočjo prehranskih dopolnil.

LASTNOSTI
Pakiranje 250g
Namen Zdravje, vegansko, vegetarijansko
Čas uporabe Ob obroku

NAKUP IZDELKA:
https://www.laprimafit.com/zdravje/zec-plus-vitamin-c?limit=100

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • Primafit d.o.o.
  • Klemenova ulica 85
  • 1260 Ljubljana – Polje
Kontaktna oseba:
Grega Capl
Telefon:
070627785
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
La Primafit Slovenija prehranska dopolnila za vzdržljivostne športnike, rekreativce, fitnes in zdrav življenjski slog. Energija, hidracija, regeneracija ...
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 11.5.2023 - Ogledi: 46 - Številka oglasa: 7685