AMP Human - PR Lotion

37,90 €
  • AMP Human - PR Lotion
AMP Human - PR Lotion

Podrobnosti oglasa:

Opombe prodajalca:

AMP Human - PR Lotion je prvi in edini športni losjon na svetu, ki vsebuje naravni elektrolit natrijev bikarbonat. PR losjon deluje na osnovi tehnologije InnerEdge™, kar pomeni, da dovaja mišicam natrijev bikarbonat preko kože. PR losjon znanstveno dokazano izboljšuje zmogljivost, zmanjšuje bolečine in utrujenost v mišicah ter pripomore k hitrejši regeneraciji po vadbi. Natrijev bikarbonat blaži kopičenje mlečne kisline v mišicah med vadbo, zaradi česar lahko dlje časa treniramo pri visoki intenzivnosti. Natrijev bikarbonat v PR losjonu prav tako ne bo povzročil gastrointestinalnih težav, saj se absorbira preko kože in ne črevesja.

PR losjon zmanjša "muskelfiber" po vadbi in nam tako omogoča hitrejšo regeneracijo in treninge pri visoki obremenitvi. Športniki, ki uporabljajo PR losjon lahko opravijo 25% več intervalov na treningu pri najvišji obremenitvi, preden se pojavi izčrpanost. Prav tako so športniki po uporabi PR losjona poročali o 53-odstotnem zmanjšanju trajanju "muskelfibra" po vadbi.

Opravljena je bila raziskava glede povečanja moči in zmogljivosti v sodelovanju z Red Bullom. Analiza je pokazala, da je PR losjon pripomogel k 16-odstotnemu povečanju moči pri športnikih. Prav tako so izmerili 11% več laktata v krvi in dokazali, da natrijev bikarbonat blaži kopičenje mlečne kisline v mišicah. Uporabo natrijevega bikarbonata prav tako zagovarja MOK (Mednarodni Olimpijski komite), kot enega izmed petih učinkovitih in znanstveno podprtih prehranskih dopolnilih.

Uporaba PR losjona je popolnoma varna. Vsak serija PR losjona je podvržena strogim testiranjem. Pr losjon ne vsebuje prepovedanih snovi, kar dokazujeta certifikata Informed Sport in Informed Choice.

Zakaj je pomemben natrijev bikarbonat?

Elektroliti so nujno potrebni za normalno in optimalno delovanje našega telesa. Najpogostejši elektroliti so natrij (Na+), klorid (Cl-), magnezij (Mg2+), kalij (K+) in kalcij (Ca2+). Večina prezira natrijev bikarbonat (HCO3 - ). Bikarbonat je znan kot pufrska snov vodikovih ionov, ki jih proizvajajo mišice kot stranski produkt vadbe. Kislinsko - bazno ravnovesje neposredno vpliva na stopnjo zmogljivosti in izhodno moč.

Natrijev bikarbonat je primarni pufer v telesu, ki skrbi za ohranjanje kislinsko-bazičnega ravnovesja v telesu. Je ključnega za optimalno delovanje mišic in živcev ter hkrati pomaga ohranjati celovitost mišičnih celic.

RAZISKAVA DR. MARKA KERNA IZ UNIVERZE V SAN DIEGU (EXERCISE & NUTRITIONAL SCIENCES DEPARTMENT)

Trditev 1: PR losjon lahko zmanjša "muskelfiber" za več kot 50%. Ugotovitev: testiranci so poročali, da je prišlo do drastičnega zmanjšanja muskelfibra v roku 24 do 48 ur po vadbi. Vzorec: (n=9 placebo in n=11 testiranih, p=0,007).

Trditev 2: PR losjon lahko zmanjša srčni utrip in zaznan napor med visoko intenzivno vadbo. Ugotovitev: Po 5-minutnem kronometru so osebe, ki so uporabljale PR losjon imele bistveno nižji povprečni srčni utrip v primerjavi s placebo skupino (177±11 bpm, v primerjavi s 180±9, p=0,03). 15-minut po začetku 1-urnega kronometra so preiskovanci imeli 3,3% nižji srčni utrip (154±12 v primerjavi s 159±10, p=0,004) in in 3% nižjo povprečno stopnjo zaznanega napora (RPE) pri uporabi losjona za PR (13±1,2 proti 13,4±1,2, p=0,054).

Trditev 3: PR losjon lahko poveča razpoložljivost laktata med visoko intenzivno vadbo. Ugotovitev: testiranci so opravili 3-minutni test na rampi, 30-sekundi šprint do odpovedi in 5-minutni kronometer. Osebe, ki so uporabljale PR losjon so imele 11% več laktata v krvi v primerjavi s placebo skupino (10,80±3,2 mmol/L, v primerjavi z 9,7±3,1, p=0,054).

PR losjon prispeva k povečanju zmogljivosti

Adam Mills (MSed, RCEP) iz trening centra za vzdržljivostne športnike, je opravil raziskavo, s katero je želel preveriti ali uporaba PR losjona prispeva k povečanju zmogljivosti. Želel je oceniti vpliv uporabe PR losjona na zmogljivost med visoko intenzivnim intervalnim treningom na kolesu. Placebo skupina je uporabljala navadni losjon.

Testni protokol je izgledal tako:

4 min normalen tempo
1 min pri 90% FTP
4 min normalen tempo
5 min pri 100% FTP
6 min normalen tempo
Sledili so intervali:

30 s pri 140% TT moči
20 s počitka
Kolesarji, ki so uporabljali PR losjon so zmogli povprečno 17 (± 4,9) intervalov, placebo skupina pa 13,6 (± 3,9) intervalov. Ugotovitev: uporaba PR losjona lahko pripomore k 25-odstotnem povečanju zmogljivosti.

DRUGO RAZISKAVO SO OPRAVILI CRAIG BROEDER, PER LUNDSTAM IN BRAD WILKINS V SODELOVANJU Z RED BULL HIGH PERFORMANCE CENTROM

V prvem delu študije so športniki opravili Wingateove teste, katerim je sledil 10-minutni počitek. Wingateov test je standardni test na cikloergometru, ki meri anaerobno moč in anaerobno zmogljivost. Preizkus od kolesarja zahteva, da v 30-sekundah ustvari maksimalno moč. Cilj ponovljenih testov je bil povzročiti utrujenost pri kolesarjih, preden se lotijo naslednjega testa, in sicer 5-minutnega kronometra.

Ugotovitve: kolesarji so lahko proizvedli več moči v prvih 45-sekundah po pričetku kronometra in jo ohranjali dlje časa. V povprečju so imeli kolesarji, ki so uporabljali PR losjon za kar 6,7% višjo povprečno izhodno moč v primerjavi s placebo skupino. Prav tako so imeli večjo izhodno moč v prvih 45-sekundah kronometra (breakaway power), in sicer za kar 43,6%.

V drugem delu raziskave so športniki izvajali nožno ekstenzijo na fitnes napravi, pri čemer so bili opremljeni z dinanometrom, ki je meril silo, hitrost, oč in skupno delo. Ugotovitve: športniki, ki so uporabljali PR losjon so dosegali povprečno izhodno moč (W) 201±98, medtem, ko je placebo skupina dosegala 182±87. Prav tako so uporabniki PR losjona dosegli višjo povprečno hitrost iztegovanja, in sicer 0,303 ± 0,109 m/s v primerjavi s placebo skupino, ki je dosegala 331 ± 0,110 m/s. Športniki, ki so uporabljali PR losjon so povprečno dvignili 6-16% težja bremena pri nožni ekstenziji.

Zaključek: PR losjon lahko izboljša hitrost krčenja mišic, kar omogoča športnikom, da ustvarijo večjo izhodno moč. Prav tako prihaja do večje adaptacije na trening.

UČINEK PR LOSJONA NA HIDRACIJO - RAZISKAVA ROBERTA A. HUGGINSA IN DOUGLASA J. CASA (UNIVERZA V CONNECTICUTU)

Cilj študije je bil oceniti učinke PR losjona na stanje hidracije in ravnovesja tekočine pri ljudeh, ko so izpostavljeni pasivnemu toplotnemu stresu. V raziskavi je sodelovalo 20 moških.

Prve 3 dni so preiskovanci sledili normalnemu protokolu hidracije, čemur je sledila 5-urna pasivna izpostavljenost vročini. Sledil je 7-dnevni protokol, kjer so bili moški razdeljeni na placebo skupino in skupino, ki je uporabljala 50 g PR losjona. Obe skupini sta bili hiperhidrirani (25 ml tekočine/kg puste mišične mase v obdobju 60 minut).

Ugotovitve: uporaba PR losjona je privedla do večjega zadrževanja tekočine v vročem okolju. 80-kilogramski športnik je v povprečju zadrževal 0,4 litra več vode v primerjavi s placebo skupino.

RAZISKAVA DR. JOHNA HALLIWILLA, PROF. IN VODJE ODDELKA ZA FIZIOLOGIJO NA UNIVERZI V OREGONU

Cilj tega testiranja je bil ugotoviti učinkovitost losjona PR in kako učinkovito dovaja natrijev bikarbonat skozi kožo. Študija je vključevala 8 zdravih udeležencev, ki so bili opremljeni z intramuskularnimi in intradermalnimi mikrodializnimi sondami, vstavljenimi v vastus lateralis in kožo.

Cilji študije so bili ugotoviti:

Učinkovitost proizvodnje energije - mlečna kislina je lahko omejevalni dejavnik pri proizvodnji energije.
Mišično učinkovitost - padec pH vodi do padca zmogljivosti. Z zvišanjem pH je mogoče ta padec ublažiti.
Utrujenost - živčni končiči v mišicah so zelo občutljivi na spremembe pH. Ko telo zazna prekomerno količino vodikovih ionov, možgani pošljejo signal mišicam, da je potrebno zmanjšati intenzivnost.
Ugotovitve: uporaba PR losjona je vodila do izboljšanja pH ravnovesja v mišicah in krvi. Prišlo je 28% zmanjšanja zakisanosti mišic in pH v krvi. Prav tako so opazili 9% zmanjšanje zakisanosti v prvih 120 minutah po nanosu PR losjona.

Smernice za uporabo PR losjona

KAJ JE PR LOSJON?

PR losjon uporablja revolucionarno tehnologijo za oskrbo mišic z natrijevim bikarbonatom skozi kožo. Natrijev bikarbonat je elektrolit, ki je pomemben pri uravnavanju pH v telesu. Intenzivna vadba povzroči nastanek presežka ionov H+, ki jih običajno poznamo pod pojmom mlečna kislina. Bikarbonat pomaga nevtralizirati te ione ter tako podpira optimalno delovanje mišic.

PR losjon omogoča večjo zmogljivost in intenzivnost na treningu. Raziskave so pokazale 25-odstotno povečanje zmogljivosti pri visoko intenzivnem intervalnem treningu. Prav tako so raziskave pokazale 53-odstotno zmanjšanje muskelfibra naslednji dan po treningu. Razlika med PR losjonom in drugimi losjoni je ta, da PR losjon vsebuje bikarbonat, ki nevtralizira mlečno kislino, drugi losjoni pa vsebujejo bodisi mentol (hlajenje) ali kafro (ogrevanje) in delujejo na receptorje, kar občutimo kot lajšanje bolečine, ki je le momentalno.

PR losjon uporabljajte pred intenzivnimi ali izredno napornimi vadbami ter pred tekmo. Na vsako nogo ali mišično skupino, ki bo pod naporom namestite 1 zavoj PR losjona ali 20 g gela. PR losjon namestite vsaj 20 minut pred pričetkom aktivnosti. Gel učinkuje do 5 ur po nanosu.

Odzivi športnikov so sledeči:

1. dan: noge niso tako utrujene oziroma težke.
2. dan: še vedno se počutim bolje kot ponavadi. Mogoče res deluje.
3. dan: počutim se zares dobro. Nekaj je na tem.
4. dan: zdi se mi, da lahko normalno treniram in, da so moje noge pripravljene na visoke obremenitve.

LASTNOSTI
Pakiranje 300ml
Namen Vzdržljivost, regeneracija
Čas uporabe Pred vadbo, po vadbi

NAKUP IZDELKA:
https://www.laprimafit.com/pripomocki/amp-human-pr-losjon

Ob kontaktu povejte, da ste oglas videli na www.KupiKolo.si.

Kontaktni podatki:

  • Primafit d.o.o.
  • Klemenova ulica 85
  • 1260 Ljubljana – Polje
Kontaktna oseba:
Grega Capl
Telefon:
070627785
Elektronski naslov:
Spletna stran:
Opombe:
La Primafit Slovenija prehranska dopolnila za vzdržljivostne športnike, rekreativce, fitnes in zdrav življenjski slog. Energija, hidracija, regeneracija ...
Lokacija prodajalca:
Objavljen dne 11.5.2023 - Ogledi: 236 - Številka oglasa: 7691