Cestna kolesarska pot Blejski grad – grad Kamen

blejski-grad-kupikolo.si_-800x300

OPIS POTI

Z blejskega gradu se spustimo do glavne ceste Gorje-Bled. Po nekaj metrih zavijemo desno. Ozka cesta se najprej vzpenja, nato pa spusti do glavne avtobusne postaje. Za postajo zavijemo desno in se spustimo proti jezeru. Nekaj časa se peljemo ob jezeru. Ko pridemo do glavne ceste Bohinj-Bled, zavijemo levo. Vozimo po glavni cesti do konca Bleda, nato pa zavijemo desno na kolesarsko stezo, ki vodi do Lesc. Po glavni cesti gremo skozi Lesce do odcepa za Begunje, kjer zavijemo levo in sledimo oznakam za Begunje. Peljemo se mimo letališča, skozi Hlebce in Begunje. Na koncu Begunj glavna cesta zavije desno proti Tržiču. Tam zavijemo z glavne ceste naravnost proti Dragi. Kmalu prispemo do gradu Kamen.

Blejski grad

Na vrhu skalnatega osamelca nad Blejskim jezerom se dviga proti nebu eden najlepših spomenikov pri nas, Blejski grad. Poslopja grajskega kompleksa so razvrščena ob dveh dvoriščih, ki ju povezuje stopnišče.

Zgornje dvorišče krasi poznogotska kapela z bogatimi baročnimi freskami iz 17. stoletja. Vhod v grad vodi skozi zunanje obzidje z gotskim lokom in dvižnim mostom. V grajskih prostorih so danes urejeni muzejska zbirka razgibane blejske zgodovine, grajska tiskarna, klet ter grajska zeliščna galerija.

Grad Kamen

Mogočne razvaline gradu so na tesnem grebenu, ki zapira dolino Drage pri vasi Begunjah na Gorenjskem.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA:  sloveniaholidays.com

Trasa: Blejski grad – grad Kamen
Razdalja: 11,5 km
Višinska razlika: 225 m.n.v.
Čas vožnje: 45 min
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: Asfalt

Fotogalerija

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja