Cestna kolesarska pot Gorenjski trojček

road-cycling-gorenjski-trojček-kupikolo.so_-800x300

KRATEK OPIS POTI

Iz Lesc se po kolesarski stezi odpravimo na Bled. Tik pred bencinsko črpalko, ki je na desni strani, zavijemo desno. Peljemo se naravnost po cesti, mimo šole, pokopališča. Ko se cesta konča, v ožjem delu zavijemo desno in nadaljujemo proti Gorjam. Vozimo po glavni, prednostni cesti skozi Spodnje in Zgornje Gorje, mimo Krnice. Nato se preko Zatrnika povzpnemo na Pokljuko. Vozimo po asfaltirani cesti do odcepa za Šport hotel. Tam zavijemo levo na ozko asfaltirano pot proti Goreljeku. Pri Šport hotelu dosežemo prvi vrh poti.

reko Koprivnika se spustimo do Jereke. Nadaljujemo desno proti Bohinjskemu jezeru. Vozimo po prednostni cesti skozi Češnjico, Srednjo vas in Staro Fužino do Ribčevega Laza. Ko ob jezeru prečkamo Savo Bohinjko, zavijemo levo proti Bohinjski Bistrici. V Boh. Bistrici na križišču, kjer prednostna cesta zavije levo, nadaljujemo naravnost v smeri za Škofjo Loko. Kmalu prednostna cesta zavije rahlo desno, mi pa nadaljujemo  naravnost. Po dveh ovinkih in pod železniško progo se vrnemo na glavno cesto, kjer nadaljujemo levo. Prične se vzpon po prednostni cesti na Soriško planino, kjer je drugi vrh poti.

Sledi spust proti Sorici. Na križišču pred vasjo  nadaljujemo naravnost do Petrovega Brda. Tam zavijemo levo proti Škofji Loki. Skozi Zali log gremo do Železnikov, kjer na večjem križišču zavijemo levo proti Kropi. Sledi še tretji daljši vzpon po glavni cesti skozi Rudno in Dražgoše do Jamnika ter spust do Krope. Pred Lipnico zavijemo levo proti Radovljici. Ko prečkamo Savo, zavijemo desno in se skozi stari del Radovljice vrnemo v Lesce.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: Sloveniaholidays.com

Trasa: Lesce – Zgornje Gorje – Bohinjska Bistrica – Železniki – Kropa
Razdalja: 113,1 km
Višinska razlika: 2474 m.n.v.
Čas vožnje: 3h 46 min
Težavnostna stopnja: 5/5
Podlaga: asfallt

Download

Fotogalerija

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja