Cestna kolesarska pot Otočec – Kostanjevica na Krki

krka-novo-mesto-kupikolo.si_-800x300

OPIS POTI

V hotelu Šport na Otočcu organizirajo vodene kolesarske ture, zato sem se tudi sam udeležil ene. Na pot proti Kostanjevici na Krki se nas je odpravilo 10 kolesarjev. Pot nas je vodila izpred hotela Šport desno za vas Otočec. Sredi vazi smo zavili za vas Ratež, nato po klancu navzdol, čez most reke Krke do vasi Gumberk. Skozi manjši gozdiček smo prikolesarili v vas Ratež, nato smo na križišču zavili levo za vas Morko polje. Vozili smo po prelepi dolini cvička.

Pot nas je vodila naprej čez potok Pendirjevka in skozi vasi Gornje in Dolnje Gradišče, Dobravica. Pot je popolnoma ravninska brez klancev in se vseskozi počasi spušča. Vozimo se po Šentjernejskem polju na desni pa nas spremljajo Gorjanci.  Prikolesarimo v vas Šentjernej. Pri semaforju gremo naravnost. Na desni strani je bencinska črpalka, kjer smo imeli prvi postanek in se malo okrepčali. Po krajšem počitku smo se odpravili po glavni cesti za Kostanjevici – previdnost ne bo odveč.

Naša pot se je nadaljevala do naslednje vasi Dolnja Prekopa, čez potok Trebež in do Dobrave pri Kostanjevici. Nadaljevali smo naravnost skozi vas Dobe in čez nekaj časa prispeli v Kostanjevico na Krki. Peljali smo se čez južni most, okoli otoka in pri piceriji Otok zaključili naš izlet.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: sloveniaholidays.com

Trasa: Otočec – Kostanjevica na Krki
Razdalja: 21 km
Višinska razlika: 110 m.n.v.
Čas vožnje: 1h 20 min
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: asfalt

Download

Fotogalerija

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja