Argonavtski kolesarski maraton

argonavtski-maraton-kupikolo.si-800x300

KRATEK OPIS DOGODKA

Pridružite se množici rekreativnih kolesarjev na eni od tras Argonavtskega kolesarskega maratona.

Argonavtski kolesarski maraton je kolesarski maraton rekreativnega značaja, ki poteka vsako leto v mesecu juniju. Sodelujoči se lahko podajo na različno dolge trase. Za najbolje pripravljene in trmaste je začrtana 79-kilometrska trasa imenovana Argonavtski maraton, na kateri prijavljeni kolesarji premagajo tudi vzpon v skupnem seštevku 820 m. n. v. Za srednje pripravljene in vztrajne je primeren 63-kilometrski maraton, imenovan tudi Mali Argonavtski maraton, s skupnim vzponom 600 m. n. v. Družine in manj pripravljeni kolesarji se podajo na 32 km dolg Družinski Argonavtski maraton, speljan po barjanskih poteh in cestah. Za najmlajše pa je pripravljen otroški maraton Argonavtek, ki poteka na atletski stezi Športnega parka Vrhnika.

NEVARNI ODSEKI:

  • Prečkanje železniške proge v Notranjih in Vnanjih Goricah (med 19km in 21km).
  • Spust med Planino nad Horjulom in Suhim dolom (med 53km in 55km) – tik pred Suhim delom se cesta zoži in je odsek zaradi tega nevaren.
  • Spust od Suhega dola in Kurjo vasjo (med 55km in 58km, cesta 407) – spust z nevarnim dvojnim 180 stopinjskim ovinkom (prvi zavoj v desno nato v levo).
  • Spust iz Šentjošta v vas Potok in nato po vzponu ponoven spust in priključek na cesto proti Podlipi.

Trasa: Argonavtski maraton
Razdalja: 79 km
Višinska razlika: 820 m.n.v.
Čas vožnje: /
Težavnostna stopnja: 3/5
Podlaga: asfalt
Povezava: Bikemap

Download

Fotogalerija

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja