Kolesarska pot Ščuka

scuka-kupikolo.si-800x300

KRATEK OPIS

Srednje dolga krožna pot sprva vodi ob jezeru skozi vas Otok, nato pa ob vznožju Javornikov mimo ostankov gradu Karlovec nad Cerkniškim jezerom.

Izhodišče je na parkirišču ob koncu vasi Dolenje Jezero, od koder se odpravite naprej po makadamski poti. Po približno kilometru in pol na križišču zavijete levo proti vasi Otok. Med potjo imate več priložnosti za postanek in občudovanje Cerkniškega jezera, ki vam bo ob vsakem obisku ponudilo drugačen razgled. Kolesarite skozi Otok, edino slovensko vas, ki leži na otoku, nato pa na križišču kakih 500 m za vasjo zavijete desno. Sledi okrog 10 km vožnje ob vznožju Javornikov, med katero se vam bo na nekaj mestih odprl prekrasen razgled na Cerkniško jezero in Slivnico. Kolesarite tudi mimo mesta, kjer je nekdaj stal grad Karlovec, s katerim je povezana legenda o nastanku Cerkniškega jezera, ter nad Jamskim zalivom s požiralnimi jamami, kot sta Velika in Mala Karlovica.

Ko prispete v Dolenjo vas, za gasilskim domom zavijete desno čez mostiček in se po dveh kilometrih vrnete na izhodišče v Dolenje Jezero.

VIR: TIC CERKNICA

Izhodišče: DolenjeJezero
Razdalja: 19 km
Višinska razlika: /
Čas vožnje: 2 h
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: makadam

Fotogalerija

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja