Slovenska turnokolesarska pot – STKP

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
RSS

Turno kolesarstvo postaja vse bolj priljubljena dejavnost članov Planinske zveze Slovenije (PZS). Kot dodatno spodbudo za njegov razvoj Komisija za turno kolesarstvo PZS pripravila krožno kolesarsko pot, ki obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine, meri okoli 1.800 kilometrov in premaga 50.000 metrov višinske razlike
v vzponu.

Slovenska turno-kolesarska pot (STKP) je izrazit primer prispevka k trajnostni mobilnosti in eden izmed večjih projektov na področju kolesarjenja in planinskih poti na Slovenskem.

Pot poteka mimo 109 kontrolnih točk, kolesarji bodo z odtisom žigov v Dnevnik STKP dokazali obisk. Med kontrolnimi točkami je tudi 52 planinskih koč. STKP je razdeljena na 41 etap. STKP poteka tudi skozi turistično destinacijo Maribor – Pohorje, kjer so kontrolne točke z žigi na voljo v Sveti Trojici, Maistrovem stoplu na Zavhru, Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru, Mariborski in Ruški koči ter Domu na Osankarici na Pohorju.

Dnevnik STKP je možno dobiti v Planinski trgovini PZS , na voljo so tudi že na določenih kontrolnih točkah, v Mariboru so vam na voljo v TIC Maribor in Hiši Stare trte.

Informacije o STKP
Spletni vodnik STKP
STKP na Facebooku

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC MARIBOR

VIR: BIKEMARIBOR.SI

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja