POGANJANJE PEDAL PO KRANJSKI GORI

Kranjska Gora je pravi slovenski zimski biser, saj s svojimi turističnimi nastanitvami ponuja veliko lagodja smučarjem in ljubiteljem smučarskih poletov v bližnji Planici. V toplejših mesecih pa je pravo kolesarsko središče, saj ponuja kolesarski park za spuste ter kolesarske poti v neposredni bližini. Prav tako je tukaj veliko nastanitvenih objektov, ki kolesarjem zagotavljajo pravo udobje z nastanitvenimi objekti, spa centri, bazeni in igralnimi saloni.

Pot iz Rateč proti vzhodu poteka bo bivši železniški progi in je tako prava idila za kolesarjenje. Izberemo si lahko pot iz Kranjske gore do Rateč ali do Jesenic. Trasa je primerna za nezahtevne kolesarje ali družine, saj poteka pretežno po ravninskem delu in biserih Gorenjske. Zaradi ostalih udeležencev na tej poti je potrebna previdnost in obzirnost.

Trasa se začne v Kranjski gori in vodi do Podkorena, kjer se pripeljemo do naravnega rezervata Zelenci, kjer izvira Sava Dolinka. Že samo ime Zelenci pove, da gre za nekaj izjemnega, naravnega in zelenega. Od tam naprej pa se dolina počasi odpre in prikaže se dolina Planice, ki s svojimi skakalnicami doseže vrhunec marca, saj gosti prvenstvo v smučarskih poletih, v ostalih letnih časih pa poskrbi za ostale športne radosti, saj zajema nov in posodobljen športni center. V poletnih dneh je možno spuščanje z zip linom iz vrha skakalnice (velikanke) v dolino. Za najzahtevnejše pa ponuja traso iz Kranjske gore mimo jezera Jasna na vrh prelaza Vršič.

Dolžina: 5,7 km
Čas: 1 h

Komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja