Cestna kolesarska pot Gorenjski trojček

road-cycling-gorenjski-trojček-kupikolo.so_-800x300

KRATEK OPIS POTI

Iz Lesc se po kolesarski stezi odpravimo na Bled. Tik pred bencinsko črpalko, ki je na desni strani, zavijemo desno. Peljemo se naravnost po cesti, mimo šole, pokopališča. Ko se cesta konča, v ožjem delu zavijemo desno in nadaljujemo proti Gorjam. Vozimo po glavni, prednostni cesti skozi Spodnje in Zgornje Gorje, mimo Krnice. Nato se preko Zatrnika povzpnemo na Pokljuko. Vozimo po asfaltirani cesti do odcepa za Šport hotel. Tam zavijemo levo na ozko asfaltirano pot proti Goreljeku. Pri Šport hotelu dosežemo prvi vrh poti.

reko Koprivnika se spustimo do Jereke. Nadaljujemo desno proti Bohinjskemu jezeru. Vozimo po prednostni cesti skozi Češnjico, Srednjo vas in Staro Fužino do Ribčevega Laza. Ko ob jezeru prečkamo Savo Bohinjko, zavijemo levo proti Bohinjski Bistrici. V Boh. Bistrici na križišču, kjer prednostna cesta zavije levo, nadaljujemo naravnost v smeri za Škofjo Loko. Kmalu prednostna cesta zavije rahlo desno, mi pa nadaljujemo  naravnost. Po dveh ovinkih in pod železniško progo se vrnemo na glavno cesto, kjer nadaljujemo levo. Prične se vzpon po prednostni cesti na Soriško planino, kjer je drugi vrh poti.

Sledi spust proti Sorici. Na križišču pred vasjo  nadaljujemo naravnost do Petrovega Brda. Tam zavijemo levo proti Škofji Loki. Skozi Zali log gremo do Železnikov, kjer na večjem križišču zavijemo levo proti Kropi. Sledi še tretji daljši vzpon po glavni cesti skozi Rudno in Dražgoše do Jamnika ter spust do Krope. Pred Lipnico zavijemo levo proti Radovljici. Ko prečkamo Savo, zavijemo desno in se skozi stari del Radovljice vrnemo v Lesce.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: Sloveniaholidays.com

Trasa: Lesce – Zgornje Gorje – Bohinjska Bistrica – Železniki – Kropa
Razdalja: 113,1 km
Višinska razlika: 2474 m.n.v.
Čas vožnje: 3h 46 min
Težavnostna stopnja: 5/5
Podlaga: asfallt

Download

Fotogalerija

Cestna kolesarska pot Novo Mesto – Dolenjske Toplice

road-cycling-novo-mesto-dolenjske-toplice-kupikolosi_-800x300

KRATEK OPIS POTI

Pot pričnemo v Novem mestu pri nogometnem stadionu. Peljemo se do prvega križišča kjer zavijemo desno za vas Brod. Nadaljujemo po glavni cesti in zato previdnost ne bo odveč. Kmalu prispemo do manjše vasice Marof in  naprej prikolesarimo v vas Srebrniče.

Vseskozi se peljemo naravnost skozi vasi Potok, Jurka vas in še malo naprej do Vavte vasi. Pot nadaljujemo naprej do križišča,  kjer se peljemo naravnost skozi Rumanjo vas in Gradišče ob potoku Sušica. In tako kmalu prispemo v Dolenjske toplice, kjer se v bazenih lahko prijetno ohladimo. Tu se pot zaključi.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: Sloveniaholidays.com

Trasa: Novo Mesto – Dolenjske Toplice 
Razdalja: 11,5 km
Višinska razlika: 23 min
Čas vožnje: 23 min
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: asfalt

Download

Fotogalerija

Cestna kolesarska pot Otočec – Ratež – Novo mesto

road-cycling-otočec.ratež-novo-mesto-kupikolo.si_-800x300

KRATEK OPIS POTI

Pot pričnemo pri gradu Otočec. Peljemo se po glavni cesti in sredi vasi Otočec zavijemo levo za vas Ratež. Po manjšem klancu se peljemo čez leseni most reke Krke, skozi manjši gozdiček in prikolesarimo v vas Gumberk.

Na križišču zavijemo desno na glavno cesto, ki nas pelje proti Novemu mestu. Peljemo se naravnost in prikolesarimo v vas Petelinjek in naprej do vasi Mali Slatnik, naprej mimo manjših vasic – na levi strani Mala Cikava, na desni Velika Cikava. Kaj kmalu se pripeljemo v predmestje Novega mesta, ki se imenuje Žabja vas. Peljemo se naravnost skozi tri semaforizirana križišča do nogometnega stadiona kjer se pot konča. Nedaleč stran se nahaja dvorana Leona Štuklja.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: Sloveniaholidays.com

Trasa: Otočec – Novo Mesto
Razdalja: 11,4 km
Višinska razlika: 142 m.n.v.
Čas vožnje: 22 min
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: asfalt

Download

Fotogalerija