Ptuj – Kidričevo – Ptujska Gora – Majšperk – Videm pri Ptuju – Ptuj

banner-kolesarskih-poti_-800x300-5
  • Trasa

    Izhodišče in cilj na Ptuju (krožna pot)– pot poteka po manj prometnih, asfaltiranih cestah

    Potek Ptuj – Zgornja Hajdina – Kidričevo – Lovrenc na Dravskem polju – Pleterje – Mihovce – Podlože – Ptujska Gora – Majšperk – Stanečka vas – Slape – Bolečka vas – Zgornja Pristava – Jurovci – Tržec – Turnišče – Ptuj

  • Razdalja

    50 km

  • Čas vožnje

    2,5 ure

  • Težavnostna stopnja

    2/5 –  zahtevna kolesarska tura

  • Višinski metri

    vzpon 413 metrov, spust 412 metrov

  • Najvišja nadmorska višina

    340 m.n.v.

  • Največja strmina

    15 %

  • Najdaljši klanec

    2 km

  • Podlaga

    asfalt

  • Primerno za

    cestno ali treking kolo

Ptuj in Ptujska Gora

Ptuj je najstarejše slovensko mesto, razpeto med vinorodnimi griči in reko Dravo. Staro je okroglih 2.000 let in ima najstarejšo vinsko klet pod središčem mesta ter enega najlepših gradov na Slovenskem. Mesto, bogato s kvalitetnimi vini, vsako leto gosti Dneve poezije in vina, kjer lahko doživimo čudovit preplet obojega. V mestu se tradicionalno odvija kurentovanje, kjer tekmujejo maske iz različnih krajev, med njimi domača pustna maska kurent, katere izjemnost je prepoznal tudi UNESCO. Nedaleč stran si lahko oddahnemo v Termah Ptuj.

kolesarske-poti-kupikolo-si-6

Ptujska Gora je gručasto naselje v občini Majšperk in znan romarski kraj. Najbolj znana je po baziliki iz poznega 14. stoletja s kipom, ki ponazarja devico Marijo s plaščem, pod katerim ščiti množice. Bazilika Marije Zavetnice s plaščem stoji na vrhu hriba in je ena najbolj poznanih cerkva v Sloveniji, zato tudi najbolj turistična točka tega območja.

kolesarske-poti-kupikolo-si-7

Opis poti

Pot smo začeli na Ptuju. Z nabrežja se podamo preko mostu čez reko Dravo, ki je bil pred leti zgrajen le za pešce in kolesarje. Zavijemo desno in se peljemo v smeri Zgornja Hajdina in naselju Kidričevo. Pot nas na začetku vodi po zelo prometni cesti, ki ni v najboljšem stanju, zato za družinska kolesarjenja raje izberemo vikende. Po nekaj kilometrih zavijemo levo proti Kidričevem, znanem tudi po veliki tovarni Aluminija. Od tu naprej so poti urejene in neprometne, do Lovrenca na Dravskem polju.

kolesarske-poti-kupikolo-si-10

V naselju Lovrenc na Dravskem polju v krožišču zavijemo desno v smeri Cirkovce in v Mihovcih zavijemo levo po ravnici, na koncu zavijemo spet levo in skozi Podlože pridemo do odcepa za Ptujsko Goro, kjer zavijemo desno v hrib. Lahko pa v krožišču v Lovrencu nadaljujemo naravnost proti Ptujski gori, ki je od tam že lepo vidna. Pot si na ta način skrajšamo in nas ravno tako pripelje pod Ptujskogorski klanec.

kolesarske-poti-kupikolo-si-2

Naklonina na slabe dveh kilometrih klanca, ki nas vodi na Ptujsko Goro, ne preseže 8%, razen zadnjih 100 metrov pod cerkvijo. Tisti del pa doseže 15 %, a je kratek. Namesto zelo strmega odseka lahko izberemo tudi stopnice in zadnji del poti opravimo peš. Kraj je idealen za krajši postanek. Desno ob cerkvi si lahko dotočimo vodo, lučaj stran je Okrepčevalnica, na zadnji strani cerkve je lep razgled na okoliške kraje.

kolesarske-poti-kupikolo-si-7

S Ptujske Gore se lahko spustimo po krajši poti direktno v naselje Slape, a je klanec izredno strm in ozek. Mi smo do tja prišli po daljši poti, preko Majšperka. Po spustu nas pot pelje do krožišča, kjer v drugem izvozu krenemo v smeri Stanečka vas in naprej v Slape. Peljemo mimo Janškega vrha, skozi Slape, Bolečko vas, Zgornja Pristava, Jurovce do Tržca.

kolesarske-poti-kupikolo-si-3
kolesarske-poti-kupikolo-si-11

V naselju Tržec ob avtocesti Ptuj – Gruškovje izberemo vzporedno cesto proti Ptuju. Peljemo se skozi naselje Turnišče, čez nadvoz nad avtocesto, mimo industrijske cone Perutnine Ptuj do krožišča, kjer izberemo drugi izvoz in v naslednjem krožišču zavijemo desno proti mostu, kjer smo zjutraj začeli. Pred mostom je znameniti Ptujski prstan, kje lahko zavijemo levo in se zapeljemo še do Kampa in Term Ptuj.

kolesarske-poti-kupikolo-si-9

Zapisal: Bojan Kramberger

oktober 2021

Zemljevid poti

Download

Kaj sploh je Kupikolo.si?

Fotogalerija

Škofja Loka (Spodnja Luša) – Blegoš – Škofja Loka (Spodnja Luša)

kolesarske-poti-kupikolo-si
  • Trasa

    Izhodišče in cilj Spodnja Luša pod Starim vrhom (krožna pot) – pot poteka po asfaltiranih in makadamskih cestah

    Potek:  Spodnja Luša  –  Sv. Lenart – Blegoš – Gorenja Žetina – Stari vrh – Mlaka nad Lušo – Jarčje Brdo – Spodnja Luša

  • Razdalja

    30 km

  • Čas vožnje

    2,5 ure

  • Težavnostna stopnja

    3–4/5

  • Višinski metri

    1.261 metrov, spust 1.467 metrov

  • Najvišja nadmorska višina

    1.389 m.n.v.

  • Največja strmina

    9 %

  • Najdaljši klanec

    10 km

  • Podlaga

    asfalt in makadam

  • Primerno za

    gorsko, e-gorsko ali treking kolo

Blegoš

Blegoš je občudoval že Ivan Tavčar, ki pravi:

˝Na Blegoš kmečki človek ne hodi, ker ga tja ne kliče delo. ˝

Mi ta mestni se pa odpravimo nanj peš ali pa s kolesom, iz Selške doline, iz Poljanske doline ali pa kar iz Loke.

Blegoš je najvišji vrh Poljanske doline. Vzpenja se med Poljansko in Selško dolino in je z 1.562 metri drugi najvišji vrh Škofjeloškega hribovja. Je gologlavi vrh, ki nosi zanj značilno zeleno kapo, kar pomeni, da je vrh pokrit s travo in priljubljena točka pohodnikov, pa tudi kolesarjev.

Opis poti

Pot začnemo v Spodnji Luši, ki je od Škofja Loke oddaljena približno 10 kilometrov. Do nje pridemo, če v Praprotnem v Selški dolini zavijemo levo. Sledimo cesti za smučišče Stari vrh in po nekaj 100 m zavijemo desno proti Svetemu Lenartu in Rovtu. Od tu se cesta vzpne, a naklonina ne preseže 10%.

kolesarske-poti-kupikolo-si-stari vrh

V Svetem Lenartu se ustavimo pri zanimivi cerkvi z enakim imenom, ki stoji na robu hriba. Pri njeni obnovi je sodeloval tudi Jože Plečnik, kar je mogoče opaziti v določenih elementih. Zanimivi pa so tudi tlaki iz narezanih okroglih tanjših debel. Ob cerkvi si lahko nalijemo svežo vodo, kar nam kolesarjem v vročih dneh pride zelo prav.

kolesarske-poti-kupikolo-si-stari vrh

Nadaljujemo proti Rovtam v Selški dolini, kjer se na vrhu priključimo desno na staro vojaško cesto. Če smo se do sedaj vozili po asfaltni cesti, od tu naprej skozi gozd, do koče na Blegošu vodi makadamska. Tej sledimo do Črnega kala (križišče pod Blegošem) in nadaljujemo po makadamski cesti do koče pod Blegošem. Zadnjih 200 metrov je strmina kar konkretna, pred tem pa konstantna, a ne prehuda.

kolesarske-poti-kupikolo-si-10

V planinski koči na Blegošu se okrepčamo in odpočijemo. Tej koči je Planinska zveza Slovenije leta 2013 podelila naziv Okolju prijazna koča, kar pomeni, da izpolnjuje zahtevne pogoje komunalne opremljenosti, od okolju prijaznih čistil do varčnih sveti. Leta 2014 so prejeli še en certifikat, Družinam prijazna koča, kar pomeni, da je ponudba prilagojena starim in mladim planincem.

kolesarske-poti-kupikolo-si-13

Z Blegoša vidimo daleč na okoli, vidimo Julijce, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe, Škofjeloško in Polhograjsko hribovje.

banner-kolesarskih-poti_-blegoš

Spustimo se nazaj do Črnega kala. Spust je sprva zahteven, dokler ne dosežemo vojaško cesto in utrjen makadam. Na Kalu se spustimo v smeri Gorenja Žetina, kjer se po nekaj kilometrih makadama priključimo na asfaltirano cesto. Pot nadaljujemo skozi Žetino in Murave do Javorja, kjer pred vasjo spet zavijemo v klanec, v smeri Četena ravan in Stari vrh.

kolesarske-poti-kupikolo-si-stari vrh

Po 2 kilometrih pridemo na Grebljico in se po želji vzpnemo še do koče na Starem vrhu  ali pa se spustimo v dolino čez Zapreval. Po 1,5 km sledimo tablam za Mlako, cesta se še vedno spušča, pozorni smo na tablo Mlaka/Jarčje brdo, kjer zavijemo levo in se spustimo čez vas Mlako in Jarčje brdo nazaj Lušo.

kolesarske-poti-kupikolo-si-3

Zapisala: Klavdija Šturm

oktober 2021

Zemljevid poti

Download

Kaj sploh je Kupikolo.si?

Škofja Loka – Breznica pod Lubnikom / PASSO DI NACE – Škofja Loka

passo-di-nace-banner-kolesarskih-poti_-800x300
  • Trasa

    Izhodišče in cilj Škofja Loka (krožna pot) – pot poteka po asfaltiranih cestah

    Potek  Škofja Loka – Podpulfrca  –  Passo di Nace – Škofja Loka

  • Razdalja

    20 km

  • Čas vožnje

    1-1,5 ure

  • Težavnostna stopnja

    3/5

  • Višinski metri

    vzpon 467 metrov, spust 467 metrov

  • Najvišja nadmorska višina

    696 m.n.v.

  • Največja strmina

    9 %

  • Najdaljši klanec

    7,2 km

  • Podlaga

    asfalt

  • Primerno za

    cestno, gravel, lahko tudi treking kolo

Škofja Loka

Med Selšco in Polanšco eno mestece leži,
mal bliže ga poglejmo kva not se godi.
Nedovžna Škofja Loka zapelat se ne daš,
že tavžnt let si stara še vedno Kranjcel maš….

Ima pa Loka tudi Passo di Nace oz. vzpon v Breznico pod Lubnikom. Ločani rečemo, da gremo do Naceta. Ker Škofja Loka leži blizu Ljubljane in še bližje Kranju, je na lep sončen dan to prava romarska pot za kolesarje od blizu in daleč. V kolikor v enem letu, med 1. septembrom in 31. avgustom, dosežeš 40 vpisov, si taprav Nacetov kolesar.

škofja-loka-kolesarske-poti-kupikolo-si

Škofja Loka je srednjeveško mesto, ki leži jugovzhodno od Kranja oziroma severovzhodno od Ljubljane, na sotočju rek Poljanske in Selške Sore. Zaradi svoje lege je odlično izhodišče za različne kolesarske podvige. Poti se odpirajo proti Gorenjski, do avstrijske meje, v Poljansko in Selško dolino ter dosežejo Idrijsko in Severno Primorsko, proti Ljubljani in Osrednji Sloveniji…

Opis poti

Zelo razgledno pot začnemo na parkirišču bivše vojašnice v središču Škofje Loke, kjer je možnost parkiranja za vse, ki niso iz Škofja Loke. Skozi star del mesta se podamo v Poljansko dolino in po 3 kilometrih ravninske vožnje v vasi Podpulfrca zavijemo desno. Takoj za znakom »konec Škofja Loke« bodimo pazljivi na rumeno tablo Podpulfrca, sto metrov za njo sledi odcep desno v hrib, kjer piše Breznica pod Lubnikom.

kolesarske-poti-kupikolo-si

7,20 kilometrski vzpon do okrepčevalnice Nace se začne Pri ˝Pahuc¨, kjer je narisana tudi črta. Dandanes asfaltirana, ovinkasta cesta poteka po trasi blegoške vojaške ceste, iz časa utrjevanja t.i. Rupnikove linije, še pred drugo svetovno vojno. Vzpon ne preseže 7 %, razen zadnjih nekaj metrov, kjer je kratek 9 % klanček.

kolesarske-poti-kupikolo-si-2

Pri odcepu za Gabrovo smo približno na polovici poti. Še kilometer in smo že pod vasjo Breznica, ki se je izognemo, če se držimo glavne ceste. Po zadnji večji serpentini, na levi strani pustimo za sabo kmetijo pri Mavžarju in po približno dveh kilometrih zmernega vzpenjanja zagledamo vrh. Še 500 metrov in smo osvojili Passo di Nace.

Lahko zavijemo k Nacetu na osvežilno pijačo in jedačo ali pa nadaljujemo še cca 500 metrov, do konca asfalta. Če imamo primerno kolo za makadam, od tam lahko nadaljujemo po vojaški cesti do Blegoša.

kolesarske-poti-kupikolo-si-3

V Škofja Loko se vrnemo po isti poti. Zaradi zelo zavitih in nepreglednih ovinkov je spust skoraj težji kot vzpon. Pazljivi moramo biti tudi zaradi nasproti vozečih avtomobilov, pa dobro je imeti s seboj anorak, saj je ta spust skoraj vedno zelo hladen.

Ker je tura kratka in ni zelo zahtevna in seveda, če imamo s seboj primerno obutev, si lahko še ogledamo obnovljen Loški grad, kjer domuje Loški muzej. Z gradu jo mahnemo naprej ( Ločani pravimo za grad ) čez Kranjcelj do Grebenarja po Fliskovi poti na Kobilo, od koder imamo čudovit razgled na Škofja Loko in okolico. Od tam pa še do ruševin Starega gradu.

kolesarske-poti-kupikolo-si-5

Za zaključek naredimo še sprehod skozi mesto. Najprej gremo k Homanu na tortico, po tem pa čez ˝Plc˝- Mestni trg do ˝Karlovca˝ – Fužinska ulica in prečkamo Hudičevo brv v Puštalu. Nadaljujemo skozi Puštal in ˝Lontrg˝ – Spodnji trg čez ˝Pku˝(Pekel , to so stopnice, ki povezujejo Lontrg in Plc ) in se vrnemo nazaj v mesto oziroma k Homanu, od koder se vrnemo na izhodišče.

Zapisala: Klavdija Šturm

oktober 2021

Zemljevid poti

Download

Kaj sploh je Kupikolo.si?

Nova Gorica – Goriška Brda – Castelmonte/Stara Gora – Lig/Marijino Celje – Sveta Gora – Nova Gorica (Pot treh svetišč)

kolesarske-poti-kupikolo-si-10
  • Trasa

    Izhodišče in cilj Nova Gorica (krožna pot) – pot poteka po asfaltiranih cestah

    Potek  Nova Gorica – Gorica – Mossa – Vipolže – Dobrovo v Brdih – Prepotto – Castelmonte/Stara Gora – Britof – Lig (Marijino Celje) – Kanal – Kanalski Vrh – Grgar – Sveta Gora – Nova Gorica

  • Razdalja

    100 km

  • Čas vožnje

    4-8 ur

  • Težavnostna stopnja

    4.5/5 –  najbolj zahtevna kolesarska tura

  • Višinski metri

    vzpon 2.300 metrov, spust 2.300

  • Najvišja nadmorska višina

    681 m.n.v.

  • Največja strmina

    18 % (zaključni del vzpona na Sveto Goro)

  • Najdaljši klanec

    7,5 kilometrov (začetni vzpon na Castelmonte)

  • Podlaga

    asfalt

  • Primerno za

    v osnovi pot za cestno kolo, je pa primerna za vse vrste koles s primernimi prestavnimi razmerji za strme vzpone

Goriška

Nova Gorica skupaj z Goriškimi Brdi, Kanalskim Kolovratom, spodnjim tokom reke Soče ter Trnovsko in Banjško planoto, zahodnim delom Vipavske doline in robom Furlanske nižine onkraj meje z Italijo zaokrožuje ožjo Goriško. V zadnjih letih tudi turisti odkrivajo izjemen potencial te regije, uživajo v vinski in kulinarični ponudbi Goriških Brd, iščejo mir, tišino in stik z naravo na Banjšicah in v Trnovskem Gozdu ali se hladijo ob Soči pod mogočnim Solkanskim mostom. Nova Gorica je bila skupaj s sosednjo Gorico izbrana tudi za evropsko prestolnico kulture 2025.

solkan_bridges

Opis poti

Najprimernejše izhodišče je Trg Evrope pred železniško postajo v Novi Gorici, ki je skupni čezmejni trg obeh mest, Nove Gorice in Gorice. Tu je na voljo dovolj parkirnih mest za tiste, ki se na izhodišče pripeljejo z avtomobilom, lahko pa seveda pridete tudi z vlakom. Z železniške postaje zlahka skočite čez mejo in skozi Gorico, Podgoro in Mosso, ob vznožju Brd, v Vipolžah ponovno prečkate mejo in pridete na slovensko stran Brd. Nad Dobrovim dominira mogočen grad, zgrajen v 16. stoletju na temeljih starejšega gradu, v katerem domujeta stalna zbirka Goriškega muzeja ter stalna razstava grafik Zorana Mušiča.

banner-kolesarskih-poti_-800x300-kupikolo

Iz Nove Gorice se po ravnem oziroma valovitem terenu ogrejemo do italijanskih Brd, kjer nas po dobrih 20 km čaka prvi vzpon. Za hip se dotaknemo furlanskega govornega področja, nato pa že krenemo proti Beneški Sloveniji. Po nekaj kilometrih vzpona dosežemo Castelmonte, romarsko središče srednjeveškega izvora, ki raste na skalnati vzpetini nad dolino mejne reke Idrije, kamor se po ozki in vijugasti cesti spustimo tudi mi.

kolesarske-poti-kupikolo-si-9

Po nekaj kratkih ravninskih kilometrih ob reki, pri Britofu spet zavijemo na slovensko stran in se po nekaj kilometrih dvignemo na Lig, naselje na Kanalskem Kolovratu z romarsko cerkvijo Marijino Celje tik nad vasjo. Od tu se spustimo po strmi, precej zdelani asfaltni poti v Kanal, kjer imamo pri koritu takoj po koncu spusta možnost, da natočimo vodo.

kolesarske-poti-kupikolo-si-5

Prečkamo Sočo čez znameniti 17 metrov visoki most nad najjužnejšimi koriti Soče v njenem toku, nato pa v vasi Morsko zavijemo proti Banjški planoti. Po nekaj kilometrov dolgem vzponu dosežemo Kanalski vrh z akumulacijskim jezerom črpalne hidroelektrarne pri Avčah (kilometer stran od ceste) ter se nato po slikovitih kulisah Banjške planote mimo Bat in Grgarskih raven spustimo v Grgar.

kolesarske-poti-kupikolo-si-3

Ves čas nas že pozdravlja silhueta Svete Gore z značilno baziliko Kraljice Svetogorske, prav tako romarskim in turističnim središčem. Na vrh se podamo z južne strani (možen je tudi severni pristop iz Grgarja, vendar je makadamski, za pot vprašajte v vasi!) s krožišča na glavni cesti. Gre za zahteven vzpon, ki je resda dolg samo slabe 3 kilometre, vendar je povprečni naklon skoraj 12 odstoten. Na Sveti Gori je bil tudi cilj kraljevske etape letošnje Dirke po Sloveniji. Od tod nas čaka samo še spust v Novo Gorico, kjer zaključimo pot.

kolesarske-poti-kupikolo-si-4

Napisal: Gabrijel Fišer

Oktober 2021

Zemljevid poti

Download

Kaj sploh je Kupikolo.si?

Fotogalerija

Makarska – Sv. Jure (Biokovo) – Makarska

biokovo-makarska-banner-kolesarskih-poti_kupikolo-800x300
  • Trasa

    Izhodišče in cilj Makarska, Hotel Dalmacija – Pot do tretjega najvišjega vrha in najvišje asfaltirane ceste na Hrvaškem poteka v celoti po asfaltu (1.750 m.n.v.).

    Potek  Makarska – Gornje Tučepi – Vrata Biokova – Sv. Jure (1.762 m.n.v.) – Vrata Biokova – Gornje Tučepi – Makarska

  • Razdalja

    65 km

  • Čas vožnje

    3,5 ure

  • Težavnostna stopnja

    5/5 –  najbolj zahtevna kolesarska tura

  • Višinski metri

    vzpon 1.762 metrov

  • Najvišja nadmorska višina

    1.750 m.n.v.  (na vrhu je ograja, ki preprečuje, da bi zapeljali do 1.762m)

  • Največja strmina

    15 %

  • Najdaljši klanec

    32 km klanca oz. nenehnega vzpenjanja

  • Podlaga

    asfalt

  • Primerno za

    cestno, tudi vse ostale vrste koles

Biokovo

Biokovo je gorski hrbet v osrednjem delu Dalmacije, ki se strmo spušča proti Makarskemu primorju. Dolgo je 36 in široko do 9,5 kilometrov. Poteka v smeri severozahod – jugovzhod od izliva reke Cetine pri Omišu, kjer ga od Dinare ločuje cestni prelaz Dubci, do spodnje Neretve pri Pločah.

Z gorskega masiva se proti morju spuščajo strma in gola apnenčasta pobočja, ob obali pa je ozek rodoviten pas zemlje z mediteranskim rastlinjem. Čeprav se Biokovo z morske strani zelo hitro dvigne na 1000 in več m.n.v. gre za dostopno področje. Na greben vodi več markiranih poti, ki se prebijajo čez, na prvi pogled, neprehodne stene. Na najvišji 1762 m.n.v. visoki vrh Sveti Jure vodi asfaltirana cesta. Vrh je dobil ime po stari kapelici, ki je bila postavljena (obnovljena) leta 1646.

biokovo-makarska-kolesarske-poti-kupikolo-si

Z najvišjega vrha se gorski hrbet nadaljuje proti Sutvid-u (1.115 m.n.v.) in naprej proti Rilić-u nad Gradcem, kjer je višina gorskega hrbta še okoli 850 m.n.v. in se pri spodnjem toku Neretve konča.

Opis poti

Pot začnemo v mestu Makarska, v bližini Hotela Dalmacija. Po glavni cesti se spustimo do Luke, kjer peljemo po glavni cesti mimo nogometnega stadiona, kjer se že začnemo rahlo vzpenjati. V krožišču izberemo drugi izvoz (naravnost). Čez 300 m prispemo na večje križišče, kjer moramo prečkati magistralo (držimo se smeri za kraj Vrgorac). Za lažjo orientacijo, na nasprotni strani ceste je velik Konzum, mimo katerega moramo nadaljevati našo pot.

Od tega križišča do Vrat Biokova, kjer vstopamo v Naravni park Biokovo, nas loči točno 6 km vožnje. Nenehno se vzpenjamo, povprečni naklon tega odseka je 4,7%. Z glavne ceste zavijemo levo do zapornice, kjer plačamo vstopnino (tudi kolesarji, na žalost) in 23 kilometrski vzpon na Sv. Jure, s povprečnim 6,1% naklonom, se začne.

biokovo-makarska-kolesarske-poti-kupikolo-si

Vsak kilometer do vrha je lepo označen na asfaltu. Naslednjih 7 km je povprečni naklon 6,8%, občasno pa preseže tudi 10%. Prispemo do zadnje možnosti za hidracijo, do restavracije Vrata Biokova (če smo startali zgodaj, še ne bo odprta). Do vrha bidonov ni več mogoče dopolniti! V poletnih mesecih je zato priporočljivo, da iz Makarske startamo še v temi ali vsaj ob sončnem vzhodu. Ko sonce ogreje ozračje, je vročina (razen na vrhu) neznosna.

kolesarske-poti-kupikolo-si-13

V srednjem delu vzpona sledi nekaj ravninskih kilometrov, kjer je dobro, da si odpočijemo pred zahtevnim zaključkom vzpona. Na tem delu, slabih 10 km do vrha, je nova atrakcija, park Skywalk. Sprehodimo se lahko po poti s steklenim dnom. Priložnost za kakšno sliko, ki je ne smete zamuditi. Od tukaj naprej je cesta na določenih odsekih zelo ozka in slabše asfaltirana. Pazljivost ne bo odveč. Če imamo srečo, na cesti lahko srečamo konje, ki so sodeč po ležernem vedenju že navajeni na promet. Na kolesarje in avtomobile sploh ne reagirajo več (to prikazuje tudi priložen video na Youtube-u).

kolesarske-poti-kupikolo-si-4

Po položnem delu pa nas čakajo trije zaključni kilometri, za katere si je priporočljivo prihraniti nekaj moči. Po 29 km vzpona je to sicer bolj težko, ampak vseeno, če vzpona ne poznamo, raje prej ne pretiravajmo. 3 km pred vrhom nas čaka odsek, kjer je v prvih 1400 metrih povprečni naklon 9,3% in se povzpne tudi do 14%. Tukaj je tudi znamenita ograja z vrvjo.

biokovo-makarska-kolesarske-poti-kupikolo-si

Za tem odsekom je priložnost, da v nekaj sto metrih zadihamo, saj sledi zaključek, kjer naše merilne naprave redko pokažejo pod 10%. Zadnjih 300 m vzpona je najtežjih, naklon doseže 15%, občutek pa je 20%. A ko prispemo na vrh tretje najvišje gore na Hrvaškem, smo zmagovalci Sv. Jure.

kolesarske-poti-kupikolo-si-8

Sledi spust v dolino, paziti moramo na slabšo asfaltno podlago, ter na avtomobile, ki morebiti vozijo v nasprotni smeri (v parku jih je na srečo naenkrat dovoljenih le 20). Če se na poti navzgor nismo ustavili na Skywalk-u, priporočam, da tega nikakor ne zamudimo in se ustavimo na spustu. Tukaj so temperature že prijetnejše in lahko slečemo windstopper. Ko prispemo do Vrat Biokova (zapornica), se vključimo desno na glavno cesto. Na dobri podlagi bodo hitrosti do Makarske presegale 60 km/h zato uživajmo v spustu.

kolesarske-poti-kupikolo-si-5

Po 65 km prispemo nazaj v Makarsko.

Napisal: Dejan Mašič

Oktober 2021

Zemljevid poti

Download

Kaj sploh je Kupikolo.si?

Fotogalerija

Koper – Ankaran – Osp – Črni kal – Koper

banner-kolesarskih-poti-kupikolo_-800x300
  • Trasa

    Izhodišče in cilj Koper-železniška postaja (krožna pot) – pot poteka po asfaltiranih cestah in makadamskih poteh

    Potek  Koper-Bertoki – Ankaran – Debeli rtič – Barižoni – Hrvatini – mejni prehod Škofije – Osp – Črni kal – Rižana – Dekani – Koper-Berotki

  • Razdalja

    37 km

  • Čas vožnje

    2.3 ure

  • Težavnostna stopnja

    3/5

  • Višinski metri

  • Najvišja nadmorska višina

    219 m.n.v.

  • Povprečni naklon

    5,7%

  • Najdaljši klanec

    3,8 km

  • Podlaga

    asfalt in makadam

  • Primerno za

    gorsko kolo

Tinjan

Tinjan je staro naselje na izpostavljeni legi v slovenskem delu Istre, nedaleč od slovensko-italijanske meje. Nahaja se na razglednem vrhu Tinjanskega brega med dolino Osapske reke in dolino reke Rižane.

Tokrat ga bomo obkrožili in spoznali razgiban teren slovenske Istre, se zapeljali malo na italijansko stran in se spet vrnili v Slovenijo, na poti pa uživali v čudovitih razgledih na Koprski in Tržaški zaliv.

 

tinjan-kolesarske-poti-kupikolosi

Opis poti

S parkirišča pri železniški postaji se usmerimo na kolesarsko pot Zdravja in prijateljstva, Parenzano, ki poteka vzporedno z avtocesto ob Škocjanskem zatoku proti Bertokom. Na koncu poti zavijemo levo in mimo vhoda v naravni rezervat Škocjanski zatok nadaljujemo vožnjo do krožnega križišča in zavijemo desno na viadukt, ki prečka železniške tire.

Vožnjo nadaljujemo naravnost prek drugega krožišča do glavne ceste proti Ankaranu, kjer zavijemo levo in vožnjo nadaljujemo skozi Ankaran do Debelega rtiča. Cesta se v loku spusti proti morju in sredi ravnega dela se desno odcepi asfaltna pot, ki se strmo vzpne med vinograde na Barižonih. Na odcepu sredi strmine zavijemo levo na planoto (cesta je zaprta za ves promet) in nadaljujemo po asfaltu levo, nato skoraj vodoravno, po makadamu ob robu gozda do hiš na Barižonih.

Vmes nas informativna tabla povabi na ogled Resslovega gaja, nato zavijemo levo in v rahlem vzponu dosežemo cesto na grebenu Miljskih hribov pri cerkvi sv. Brigite (oz. Bride). Zavijemo desno proti Hrvatinom in mimo cerkve ter pokopališča dosežemo naslednje križišče, kjer nadaljujemo ravno v rahlem vzponu mimo Božičev in Fajtov do križišča za Jelarje (Elerji/Elarji). Nato zavijemo desno navzdol v vas in se precej strmo spustimo do servisne ceste ob hitri cesti Trst–Koper. Na tem mestu se lahko odločimo za skrajšanje poti in sicer v smeri za Bertoke do Kopra.

Pot se spusti proti avtocesti (oznaka D-8), kolesarsko pot D-8 le prečkamo in se spustimo proti mostu čez hitro cesto desno, prečkamo most in spet zavijemo desno proti Trstu. Za igralnico in bencinskim servisom, na nekdanjem mejnem prehodu, na italijanski strani, zapustimo hitro cesto in zavijemo desno na vzporedno staro cesto do krožišča.

Na drugem izhodu (industrijska cona) zavijemo desno v Osapsko dolino in mimo gospodarskih objektov do konca asfalta, kjer naletimo na informativno tablo poti »Traversata Muggesana«. Kotanjast kolovoz nas popelje v gozd in mimo zanimivih jezerc skoraj vodoravno ob hribu mimo dveh odcepov, kjer se držimo desno, do razcepa z zapornico. Tu zavijemo levo na mostiček in peljemo 100 m do ceste, kjer zavijemo desno na nekdanji mejni prehod Osp in se vrnemo v Slovenijo.

Po cesti dosežemo Osp z znamenito steno in rečnim izvirom. Nadaljujemo po dolini navzgor in 200 m za vaškim jedrom na odcepu zavijemo levo proti udornici Mišja peč. Kolovoz se prične vzpenjati proti Stari Gabrovici (v Stari Gabrovici na križišču pri kapelici zavijemo levo navzgor) in peljemo se naprej pod mogočen, več kot 100 m visok viadukt avtoceste do cerkvice sv. Miklavža in levo navzgor do glavne ceste. Nato se spustimo proti spodnjemu delu Črnega Kala, prečkamo glavno cesto in se spustimo skozi Krnico v Rižano. Zavijemo desno skozi vas in peljemo po glavni cesti skozi Cepke do 500 m oddaljenega križišča. Zavijemo levo na mostiček čez železniško progo in desno mimo hiš med progo in reko, kjer po kolovozu dosežemo slikoviti predel z jezovi na reki Rižani. Sledi krajši kamnit prehod tik ob reki, nato levo čez mostiček na dvorišče vinske kleti Bordon.

Peljemo naprej čez mostiček desno na cesto do betonarne, kjer zavijemo levo in takoj desno po ozki asfaltni cesti mimo Mikotov in po makadamu do mostiča na trasi Parenzane (D-8). Zavijemo levo do večjega mostu čez Rižano in naprej po kolesarski poti do glavne ceste pred Bertoke, nadaljujemo levo po njej do avtocestnega priključka, kjer zavijemo desno proti Srminu. Na koncu mostu zapeljemo čez avtocesto levo po že znani poti do železniške postaje v Kopru, kjer smo ta zanimivi krog začeli.

Zanimivosti ob poti

Naravni rezervat Škocjanski zatok, školjčišče Ankaran, Resslov gaj, značilna arhitektura vasi Osp, Osapska stena z jamo Grad, udornica Mišja peč, stara Gabrovica, viadukt Črni Kal, reka Rižana.

škocjanski-zatok-kupikolo-kolesarske-poti

Zemljevid poti

Download

Kaj sploh je Kupikolo.si?