Kolesarska pot Radlje ob Dravi–Maribor

dravska-kolesarska-pot-kupikolo.si_800x300

OPIS POTI:

Naša pot se ves čas vije na desni strani reke Drave, kjer smo mestoma dvignjeni nad njo in jo opazujemo v njenem toku po Dravski dolini. Vse do Podvelke, ki leži na pohorski strani Drave ob izlivu potoka Velka. Tukaj pot zavije desno, kjer nas pričaka zahtevnejši vzpon na poti, približno 6 km dolg vzpon na Janževski vrh, Lehen in Lovrenc na Pohorju v nedrje pohorskih smrekovih gozdov.

več…

Lovrenc na Pohorju skriva kar nekaj čudovitih kotičkov, tudi pristno kmečko domačijo – Ladejenkovo. Iz Lovrenca nadaljujemo naprej skozi Puščavo in Činžat do vasi Fala, kjer se zopet vozimo tik ob Dravi, obenem pa v Selnici ob Dravi (novost) prečkamo hidroelektrarno Fala (HE Fala je najstarejša hidroelektrarna na reki Dravi v tem delu Evrope) in po Jabolčni poti nadaljujemo do Ruš.

Ruše sodijo v makroregijo predalpskega hribovja. Iz zgodovinskih virov pa je znano, da so Ruše kot naselbina obstajale že v keltski in ilirski dobi, torej okoli 400 let pr. n. š., o čemer pričajo tudi bogate izkopanine. Ruše dandanes postajajo pravi mali kolesarski raj. Našo pot zatem nadaljujemo skozi Bezeno, Bistrico ob Dravi, Laznico in Limbuš, mimo Mariborskega otoka, edinstvenega rečnega otoka pri nas, in Mariborskega jezera, ki je nastalo z zajezitvijo reke Drave ob gradnji HE Mariborski otok. Kmalu ugledamo drugo največje slovensko mesto – Maribor.

Maribor je ugnezden ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Spojen je s čudovitim zaledjem najvzhodnejšega koščka Alp in razgibanih Slovenskih goric ter z reko povezan z ravnico Dravskega polja. Maribor je mesto Evropske prestolnice kulture 2012, Splavarsko mesto 2012, Evropsko mesto športa 2018 in mesto najstarejše trte na svetu, svetovne znamenitosti, ki privablja množico turistov v svojo Hišo Stare trte tudi iz najbolj oddaljenih krajev sveta. Mesto slovi po izjemnih športnih, kulturnih in vinsko-kulinaričnih dogodkih.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC MARIBOR

VIR: DRAVABIKE.SI

Trasa: Radlje – Maribor
Razdalja: 45 km
Višinska razlika: 964 m.n.v.
Čas vožnje: 4h 30 min
Težavnostna stopnja: 3/5
Podlaga: asfalt 80% – makadam

Download

Fotogalerija

Kolesarska pot Dravograd – Radlje ob Dravi

dravska-kolesarska-pot-kupikolo.si_800x300

OPIS POTI:

Dravograd očara s starim mestnim jedrom in s pogledom na razvaline starega gradu nad trgom. Naša pot se vije najprej skozi Bukovje mimo mogočnega in čudovitega dvorca, kamor le zavijte in preverite kakšno zgodovino skriva. Skozi gozd nad reko Dravo, kjer jo opazujemo z višine, se zatem naša pot vije med ljubkimi hiškami s pogledi na pobočja Dravske doline, mimo Trbonj do Vuzenice, ki leži ob sotočju reke in njenega pritoka Cerkvenice, pod severnim vznožjem gozdnatega Pohorja. Iz doline so čudoviti pogledi na Pohorje, še lepši pa je razgled z vrha Pohorja na Dravsko dolino.

več…

Vuzenico odlikuje sloves enega najstarejših krajev v Dravski dolini; nekdaj so tu splavarji splavili »flose«, prevozniki pa so ob Dravi veselo tovorili. Na drugi strani reke leži Muta, ki skriva čudovito rotundo Sv. Janeza Krstnika, eno izmed najstarejših cerkva v Sloveniji, in Mitnico. Njeno ime izvira iz mitninske postaje, ki se je v srednjem veku nahajala v njeni neposredni bližini.

V središču Dravske doline med Dravogradom in Mariborom, tik ob meji z Avstrijo leži mesto Radlje, ki ga na eni strani obdajajo hribi Kozjaka, na drugi strani pa hribi Pohorja, ki so poraščeni z najlepšimi gozdovi v Sloveniji. Marenberg (Radlje ob Dravi) se prvič v zgodovini pojavi kot gručasta vas, sedež marenberške gospoščine je bil marenberški grad, ki se omenja z imenom Kamen oz. Stein. Trgu daje svoj pečat tudi nekdanja stavba samostana dominikank.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC MARIBOR

VIR: BIKEMARIBOR.SI

 

Trasa: Dravograd – Radlje ob Dravi DRAVI
Razdalja: 29 km
Višinska razlika:  629 m.n.v.
Čas vožnje: 2,5h
Težavnostna stopnja: 3/5
Podlaga: asfalt

Download

Fotogalerija

Video media

Kolesarska pot Pod Severno Triglavsko Steno

triglavska-stena-kupikolo.si_800x300

OPIS POTI:

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem.  Nadaljujemo v smeri  Vrat. Po 300 m zavijemo desno v klanec in se peljemo do hidro elektrarne pri »Rosu« . Nadaljujemo 300 m naprej  in v križišču zavijemo desno v klanec – 1,75 km.  Cesta počasi preide v makedamsko cesto, ki ji sledimo ves čas v smeri Peričnika. Na levi strani nas pričaka koča – 4 km, 752 m . Malenkost naprej je most in nad njim pa se bohoti spodnji Slap Peričnik, ki je visok 52 m. Nad spodnjim slapom je še zgornji, ki se ga s ceste ne vidi, lahko pa se po pešpoti povzpnemo do obeh.

Iz Peričnika se pričenja cesta najprej počasi vzpenjati  po 400 m pa nas pričaka najstrmejši vzpon na naši turi. Strmejši vzpon je dolg 1,6 km, 190 vm.  V vzponu je večinoma asfaltna cesta, ravninski deli so makedamski. Po vzponu se cesta počasi vzpenja in je makedamska razen na zadnjem vzponu pred parkiriščem. Na koncu parkirišča je zapornica, za zapornico pa nas čaka še 200 m  do Aljaževega doma v Vratih – 9, 6 km, 1.015 m.

Od doma nadaljujemo naprej po cesti  in po  450 metrih pridemo do skale v katero je zabit velik klin z vponko, kjer je lep razgled na Severno triglavsko steno – 10,1 km, 1020 m.

Iz razgledišča se usmerimo nazaj proti Mojstrani in cesti sledimo ves čas dokler ne pridemo do našega izhodišča – 20,2 km.

 

OPOZORILO:  Cesta v Vrata je v predvsem v času najvišje gorniške sezone (julij, avgust) prometno zelo obremenjena zato previdnost ne bo odveč.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC KRANJSKA GORA

Trasa: Mojstrana – Vrata – Mojstrana
Razdalja: Zahtevna gorska pot (20 km)
Višinska razlika: 370 m.n.v.
Čas vožnje: 1,5 – 3 h
Težavnostna stopnja: 3/5
Podlaga: makadam – asfalt

Download

Fotogalerija

Kolesarska pot Mojstrana – Kranjska Gora (D-2)

triglav-kupikolo.si_-800x300

OPIS POTI:

Ena lepših kolesarskih poti je zgornjesavska, speljana po nekdanji železniški progi iz Mojstrane skozi Kranjsko Goro v Italijo. Uradno se imenuje Kolesarska pot Jureta Robiča in je že dobro poznana kot najboljša, najbolj znana in najdaljša na Gorenjskem. Označena je z uradno oznako D-2.

Poteka od Jesenic do mejnega prehoda v Ratečah v skupni dolžini približno 28 km. Od tu lahko nadaljujete naprej v Italijo proti Trbižu mimo Žabnice do Pontebe ali pa se takoj za mejo odcepite levo in sledite stezi, ki vodi proti prečudovitim Belopeškim jezerom. Kolesarska steza je speljana po bivši trasi železniške proge, ki so jo ukinili leta 1966. Proga se iz Mojstrane vije blago navzgor po Gornjesavski dolini in do Rateč prekolesarimo 255 m višinskih metrov.  Nudi prekrasne razglede na okolico doline, ob njej so lepo urejena počivališča, tudi taka, kjer si lahko privoščite pijačo in jedačo.

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem. Nadaljujemo v smer proti vasi Dovje in v glavnem križišču v Mojstrani zavijemo levo – 600 m od izhodišča. Peljemo se mimo parka Triglavski gaj (makadamska cesta) in naprej čez  moder most, pod katerim teče reka Sava Dolinka, se kratko vzpnemo in zavijemo levo na asfaltirano kolesarsko stezo označeno D-2.

Nadaljujemo mimo kolesarskega postajališča (Wi-Fi točka, postajališče Sonček)  v smeri Kranjske Gore. Ves čas sledimo kolesarski poti. Na poti do Kranjske Gore prečkamo tri mostove čez reko Savo Dolinko in se peljemo mimo več manjših  počivališč. Ko pripeljemo v Kranjsko Goro, se kolesarska pot priključi cesti. Cesta je najprej speljana mimo pokopališča, nato pa čez most čez reko Pišnico. Za mostom  zavijemo levo – 13,3 km in sledimo glavni cesti, ki pelje na Vršič. Peljemo se mimo hotela Best Western Kranjska Gora, se nekoliko vzpnemo in kmalu smo pri jezeru Jasna – 14,5 km 827 m.

Iz Jasne se spustimo nazaj proti Kranjski Gori,  mimo hotela Best Western Kranjska Gora , kjer zavijemo  v center Kranjske Gore. Nadaljujemo v smeri Rateč mimo smučišč – 16,1 km, kjer se ponovno priključimo na kolesarsko pot. Pot je tu širša, kot v prvem delu, in se počasi vzpenja. V Podkorenu peljemo mimo prizorišča za svetovni pokal v alpskem smučanju, nadaljujemo vožnjo mimo zadnjih žičnic. Na desni strani je pešpot za Zelence, ki si jih ravno tako lahko ogledamo na tej kolesarski turi.

 

V Ratečah za bivšo železniško postajo (večja hiša oker barve na desni) zavijemo desno proti  kraju Rateče -20,6 km. Prečkamo glavno cesto, ki pelje proti  Italiji, in se priključimo cesti, ki pelje skozi  kraj. Prečkamo glavni trg in za gostilno Šurc zavijemo desno – 21,8 km proti državni meji z Italijo. Po 700 m pripeljemo do meje – 22,5 km, 847 m. Prečkamo glavno cesto in se na nasprotni strani priključimo kolesarski poti.

 

Na križišču se obrnemo nazaj proti Kranjski Gori. Na naslednjem križišču (na levi strani je presihajoče jezero Ledine) zavijemo desno na cesto proti Planici – 24,3 km in se vzpnemo do nordijskega centra Planica. Na desni strani je skakalni del na levi pa tekaški. Vzpon zaključimo pri Olimpijskem športnem centru Planica – 26,1 km, 934 m.

 

Iz športnega centra se peljemo nazaj 200 m do križišča, zavijemo desno in se spustimo do križišča za kolesarsko pot. Tu zavijemo desno – 27,7 km. Po kolesarski poti peljemo do našega izhodišča v Mojstrani – 47,7 km.

 

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC KRANJSKA GORA

Trasa: Mojstrana – jezero Jasna – Kranjska Gora – Rateče – Planica – Mojstrana
Razdalja: 48 km
Višinska razlika: 310 m.n.v.
Čas vožnje: 3 – 5 h
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: makadam – asfalt

Fotogalerija

Kolesarska pot Radovna

kolesarska-pot-radovna_kupikolo.si-800x300

OPIS POTI:

Na pot se odpravimo s parkirišča pred Slovenskim planinskim muzejem .  Nadaljujemo v smer Vrata in po 300m zavijemo levo v naselje blokov. Peljemo se mimo blokov in zapeljemo čez zeleni most na levi strani, pod njim tečeTriglavska Bistrica. Sledi  kratek vzpon po makadamski cesti v gozd, da pripeljemo do teniških igrišč v Mlačci. Peljemo mimo, sledi kratek položnejši vzpon in makadamska cesta se priključi glavni cesti, ki pelje v dolino Radovna. Zavijemo desno – 800m od izhodišča. Ves čas se vzpenjamo po asfaltni cesti vse do Kosmačevega prevala (na desni je odcep v dolino Kot). To je najvišja točka naše ture, 845m – 3,15km. S prevala se začnemo spuščati in v križišču zavijemo levo v smer Bled (Zgornja Radovna) – 3,45km. Spustimo se po strmem klancu v Zgornjo Radovno. Asfaltna cesta pelje mimo gostilne Psnak in po 50 metrih preide v  v makadamsko cesto. V naslednjem križišču  zavijemo levo, tam je smerna  tabla za Gogalovo lipo – 4,4km.  Sledimo asfaltni cesti  do drugega sklopa hiš v Zgornji Radovni. Na Gogalovi kmetiji stoji Gogalova lipa, katere starost ocenjujejo na 800 let – 5,2km. Od tu vodi makadamska cesta do križišča z glavno cesto, ki vodi proti Bledu. V križišču zavijemo levo – 6,00km. Ves čas se postopoma spuščamo. Peljemo se mimo Psnakove žage in mlina in naprej proti jezeru Kreda 9,0km – 675m.

Na levi strani je lesena brv, ki nas pripelje čez reko Radovna. Sledimo makadamski cesti, jezero  je na naši desni strani. Cesta vodi  naprej mimo jezera in se priključi glavni cesti pri spomeniku Požgana Radovna  – 10,0km. Tej cesti sledimo do vasi Krnica. Zavijemo desno čez večji most, pod katerim teče reka Radovna – 16,5 km. Vzpnemo se do glavne ceste in v križišču zavijemo levo za Bled – 17,0 km. V Zgornjih Gorjah pri cerkvi, ki je sredi vasi, zavijemo levo – 18,1 km (smerna tabla za Višelnica-Mevkuž). Rahlo se vzpnemo, potem pa se ponovno spustimo do križišča v  Spodnjih Gorjah, kjer zavijemo levo za Jesenice – 19,0km.

Od tu se dvigujemo po glavni cesti, ki pelje proti Jesenicam. Ko pridemo v naselje Kočna (druga najvišja točka na naši turi 672 m), se pričnemo strmo spuščati proti Jesenicam. Na koncu spusta se peljemo pod nadvozom za vlak in avtocesto in se še naprej spuščamo do križišča, kjer je most čez  Savo Dolinko. Tu zavijemo levo v smer Podmežakla – 26,3km. Cesta pelje skozi naselje in sledimo ji ves čas, peljemo mimo športne dvorane Podmežakla, ki je na levi strani, in še naprej, kjer se za podvozom za avtocesto priključimo na kolesarsko stezo – 29,5 km. Kolesarska steza je speljana ob avtocesti in vodi mimo platoja Karavanke naprej proti Mojstrani. Pri mostu čez Savo (Savški most) se kolesarska steza priključi glavni cesti. Zavijemo levo in ji sledimo. Vodi mimo smučišča v Mojstrano. Pri info točki peljemo čez most (pod njim teče Triglavska Bistrica) in v glavnem križišču zavijemo levo v smer  Vrata. Po 500m vožnje smo na parkirišču pred Slovenskim planinskim muzejem– 38,7km.

 

OPOZORILO: Kolesarska tura poteka tudi po prometnih cestah, zato dodatna previdnost ne bo odveč.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC KRANJSKA GORA

Trasa: Mojstrana – Zgornja Radovna – Krnica – Gorje – Jesenice – Mojstrana
Razdalja: 38,7 km
Višinska razlika: 450 m.n.v.
Čas vožnje: 3 – 5 h
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: makadam – asfalt

Download

Fotogalerija

Kolesarski park Kranjska Gora

kranjska-gora-park_800x300

KRATEK OPIS

Že nekaj sezon v Kranjski Gori nadvse uspešno deluje kolesarski park, ki je namenjen vsem, ki si želijo preizkusiti svoje kolesarske veščine v vožnji navzdol. Moderna štirisedežnica, Vitranc 1, popelje kolesarje skupaj s kolesom na izhodišče prog, ki vodijo več kot 300 višinskih metrov globlje v dolino. Različne proge z umetno narejenimi objekti, ki popestrijo vožnjo, nudijo vsem, tako začetnikom kot zelo izkušenim spustašem, veliko veselja pri igranju v kolesarskem peskovniku. Proge so primerno označene, vse potrebne informacije pa dobite spodaj, pri brunarici kolesarskega parka, kjer je prav tako možna izposoja vrhunskih koles, ki so primerna za vožnjo v parku. Poleg koles je na razpolago tudi zaščitna oprema, ki kolesarju dvigne samozavest in omogoča skoke preko skakalnic brez strahu pred poškodbami. Za vse začetnike in poznavalce je v parku organizirana šola tehnik vožnje, ki še izpopolni vaše znanje kolesarjenja. Izkušeni učitelji gorskega kolesarstva so pripravljeni pomagati vsakemu, ki se pride zabavat v ta, daleč naokoli znan kolesarski poligon.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC KRANJSKA GORA

Trasa: Bike park
Razdalja:29 km
Višinska razlika: 2753 m.n.v.
Čas vožnje: /
Težavnostna stopnja: 4/5
Podlaga: makadam

Download

Fotogalerija

Bike park MEDIA

Gorsko-kolesarska pot RobeTwist

kranjska-gora-kupikolo.si_800x300

KRATEK OPIS

Je prva uradna gorsko-kolesarska pot, ki ponuja maksimalne užitke širokemu spektru gorskih kolesarjev. Že vzpon je nekaj posebnega, saj nas nenehno nagrajuje z razgledom na Julijske Alpe. Od začetka nas pot pelje skozi slikovito dolino Stan mimo Podkorena proti Korenskemu sedlu. Malo pred njim zavijemo desno na gozdno cesto, ki nas z zmernim naklonom vodi po južni strani zahodnega dela karavanškega grebena. Zaradi lepih pogledov na Julijce, ki se odprejo za Brvogami, kjer stoji televizijski stolp, nam kolesarjenje hitro mine. Vseskozi prečimo z grapami razjedeno pobočje in opazujemo travnate pasove kranjskogorskih smučišč, ki se vzpenjajo proti vrhu Vitranca. Malo pred Jureževo planino, se odcepimo na levo, kjer je do začetka spusta samo še 10 minut.

Spust je en sam užitek, v katerem bodo uživali tako dobri kolesarji kot takšni, ki jim je vožnja po takšnih poteh še v izziv. Tako kot pove že samo ime (Twist), boste pumpali, nagibali in zavijali po poti, ki se bo počasi spuščala proti pašnikom v Robah. Na sami trasi in na vstopih sta informativni tabli s pravili obnašanja ter opozorilne tablice, ki vam bodo pri prvem spustu seveda v pomoč. Pot se konča pri gostišču Srnjak na Galeršah, kjer se lahko okrepčate in delite izkušnjo s prijatelji. Spust nazaj do Kranjske Gore je po makadamski cesti.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC KRANJSKA GORA

Začetna točka: TIC Kranjska Gora, 810 m n. m.
Vmesna točka 1: Začetek gozdne ceste pod Poljano, 1.029 m n. m.
Končna točka: Začetek RobeTwist poti, 1.548 m n. m.

Trasa: Gorsko kolesarska pot Robe Twist
Razdalja: 18,5 km
Višinska razlika: 850 m.n.v.
Čas vožnje: 1,5 h
Težavnostna stopnja: 4/5
Podlaga: makadam

Download

Fotogalerija

Robe Twist MEDIA

Po notranjosti Istre

notranjost-istre-kupikolo.si_800x300

KRATEK OPIS

Izhodišče kolesarskega doživetja se prične v majhnem mestecu Kaštel, ki nas vodi do Vižinade. Pred Vižinado se boste soočili z prvim daljšim vzponom. Mestece na vrhu hriba omogoča čudovit razgled v dolino Mirne in na okoliške hribe. Nadaljevanje poti vas bo vodilo do Svetega Lovreča – Kanfanarja – Sv. Petar u Šumi in nato še položni vzpon na Tinjan. Tukaj si lahko v eni od lokalnih trgovin napolnite svoje bidone z energijkimi napitki saj je pred vami še najtežji del poti. (vzpon na Motovun in Oprtalj). Motovun mesto zelo znano po tartufih in odličnem vinu. Pogled na mesto iz vrha hriba vam bo vzelo sapo. Tukaj je fotografiranje neizbežno. Ob spustu iz Motovuna vas bo čakal že 5 km vzpon z 350 m.n.v. na Oprtalj. Na vrhu vzpona se vam bo vse obrestovalo z čudovitim razgledom na dolino Mirne in mestom Motovun.

Trasa: Kaštel – Vižinada – Tinjan – Motovun – Oprtalj – Kaštel
Razdalja: 120 km
Višinska razlika: 1.920 m.n.v.
Čas vožnje: 4h 30 min
Težavnostna stopnja: 5/5
Podlaga: asfalt
Povezava: Strava

Download

Fotogalerija

Gorsko-kolesarska pot Rdeči breg

rdeci-prag-8kupikolo.si_800x300

KRATEK OPIS

Izhodišče poti: Turistična pisarna Lovrenc na Pohorju

Od izhodišča se po trgu spustimo do Križne cerkve, kjer zavijemo levo mimo šole in vrtca in se po strmem klancu, imenovanem Vuhred, spustimo v dolino potoka Slepnica. Tam zavijemo levo in se po dolini odpeljemo nekaj kilometrov navzgor, nato pa se držimo desno in ostanemo na istem bregu potoka ter se odcepimo na makadamsko cesto, ki se vzpenja skozi gozd in se nam na posameznih mestih dokaj strmo postavi pokonci. Na nekajkilometrskem vzponu se držimo glavne ceste, mimo odcepov za kmetijo Povh oz. Grobelnik in nekaj višje za kmetijo Homer. Tam se vzpon konča in po lepi cesti v blagem spustu prečimo skoraj vso vzhodno stran Rdečega brega do kmetije Kapus, od koder se razgledamo po lovrenški dolini še s SZ smeri. V naslednjem odcepu se držimo desno in mimo Bernausla se spustimo nazaj v dolino Slepnice, kjer se usmerimo desno in pri odcepu za Lovrenc prečkamo potok ter za malo resnejši zaključek ture opravimo še vzpon preko Vuhreda, nato pa po trgu navzgor nazaj do izhodišča.

Naziv: Kolesarsko društvo Lovrenc na Pohorju
Naslov: Srparska pot 27, 2344 Lovrenc na Pohorju
Telefon: +386 (0)2 671 95 47, +386 (0)5 993 01 25
Email: bostjan.cink@gmail.com, marcel.krizevnik@gmail.com
www: http://www.lovrenc.si/kolesarji/, http://www.hiking-biking.net

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC MARIBOR

VIR: BIKEMARIBOR.SI

Trasa: Kolesarska pot Rdeči Breg
Razdalja: 15,9 km
Višinska razlika: 350 m.n.v.
Čas vožnje: 1,5 h
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: asfalt – makadam

Download

Fotogalerija

Srce med vinogradi

srce-kupikolo.si_800x300

KRATEK OPIS:

Spoznajte tipični vinogradniški svet dela Slovenskih goric, ki se razteza od Maribora vse do meje z Avstrijo in se podajte po razgibani pokrajini z nasadi trte in jabolk, tu in tam poraščene z gozdovi, po kateri so raztresene kmetije, kjer se boste lahko okrepčali z izvrstnimi štajerskimi jedmi in vrhunskimi vini. Pot vas popelje do najbolj slikovite slovenske ceste med vinogradi v obliki srca, na meji s sosednjo Avstrijo.

KML datoteka kolesarske poti

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI: TIC MARIBOR

VIR: BIKEMARIBOR.SI

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 23 46 611
Email: tic@maribor.si
www: http://www.maribor-pohorje.si
Višinogram: 750 m.n.v.
Dolžina poti: 56 km

Fotogalerija