Kranjska Gora s kolesom

banner-kolesarskih-poti_KUPIKOLO-800x300

Opis poti

Slovenija je res zelena dežela in kadar razmišljamo o njenih „pljučih“ bi verjetno lahko navedli več posebnih krajev. Malo pa je takih, ki bi po slovesu in nešteto možnostih preživljanja prostega časa prekašalo Kranjsko Goro.
Kranjska gora je naselje, središče občine in pomembno turistično ter zimskošportno središče, ki stoji v zgornjem delu Savske doline ob izlivu Pišnice v Savo Dolinko. Okrog starega vaškega jedra je zgrajen nov, večinoma turistični del naselja s hoteli, počitniškimi stanovanji in hišami, rekreacijskimi objekti, trgovinami in žičnicami, ter smučarskimi progami in omrežjem kolesarskih in peš poti.
Ena lepših in urejenih kolesarskih poti nas vodi od Mojstrane pa vse do Jezera Jasna. Mi smo izlet malce skrajšali in pot pričeli pri vasi Belca, takoj za znamenito konstrukcijo rdečega železnega mostu. Kolesarska je ob lepem vremenu kar popularna, zato se je potrebno držati svoje strani kolesarske poti in kakšen komentar tudi preslišati:) Ko prispemo v Kranjsko Goro se lahko odpočijemo že tam, priporočamo pa, da zberete še nekaj moči in odkolesarite do jezera.
Jezero Jasna je kraj, kjer si lahko odpočijemo telo in duha in uredimo svoje misli. Ta prelepi biser, obdan z vrhovi Julijskih gora, vas bo pomiril in hkrati napolnil z novo energijo. Voda v jezeru Jasna je kristalno čista. Jezero je eden najlepših zakladov Slovenije.

 

Zanimivosti

Ruska kapelica je postavljena v spomin ruskim vojakom, ki jih je zasul snežni plaz med gradnjo ceste čez gorski prelaz Vršič. Kapelica je urejena v pravoslavnem slogu, ki izraža vero vojakov. Zgradili so jo leta 1916. Spomenik na grobu je v obliki piramide z napisom v ruščini: Sinovom Rusije. Ruska kapelica je vpisana v Register kulturne dediščine Slovenije in je zares vredna ogleda.

 

Gostinski lokal v bližini

Brunarica Kosobrin

je pravi »zaklad« za vse, ki radi uživate v prijetnem in avtohtonem okolju. Najdete jih na poti od Kranjske Gore proti Zelencem, pot je lepo prevozna tudi za otroške vozičke, poganjalčke in kolesa.
Na vrtu in ob pokritem kurišču lahko uživate v izbrani ponudbi pijač in napitkov. V Kosobrinovi mini kuhinji vam prijazna dekleta vsak dan pripravljajo jedi na žlico, štrudle in vse kar vas bo spomnilo na topel dom naših babic. Okolje, v katerem najdete to hišico iz pravljice, je naravnost čudovito! Za brunarico se razprostira prelep travnik, kjer se otroci lahko igrajo, ob gostišču pa je otrokom na voljo tudi peskovnik. Za dojenčke imajo previjalno mizico. Gostišče je naklonjeno našim štirinožnim prijateljem.

VEČ NAMIGOV ZA IZLETE NAJDEŠ NA Druzinski-izleti.si

logo_druzinski_izleti_kupikolo.si

Izhodišče: vas Belca, ob cesti opazite rdeč železni most
Razdalja: 9 km (v eno smer)
Čas vožnje: 1-2 h
Težavnostna stopnja: 1/5
Primerno za: kolesa

Download

Fotogalerija