Cestna kolesarska pot Otočec – Dolenjske Toplice

grad-otocec-kupikolo.si_-800x300

OPIS POTI

Pot pričnemo pri gradu Otočec. Peljemo se naravnost prikolesarimo v vas Otočec, naravnost skozi vas mimo cerkve in že smo v vasi Lešnica. Na desni lahko opazujemo razprostrano Trško goro.

Na koncu vasi zavijemo levo na urejeno olesarsko strezo do prvega krožnega križišča. Na tem Križišču lahko zavijemo za Novo mesto vendar sem se odpeljal naprej naravnost do naslednjega krožnega križišča. Na tem križišču pri smerokazu zavijemo desno za Novo mesto in se peljemo do naslednjega krožnega križišča kjer ponovno zavijemo za Novo mesto. Pot nas vodi sicer proti Metliki vendar pri semaforju zavijemo desno za Dolenjske toplice.

Peljemo se po južnem delu Novega mesta vseskozi naravnost mimo planeta Tuš, stadiona in prikolesarimo v vas Srebrniče. Pot nas vodi po levi strani reke Krke in prikolesarimo v vas Potok. Naprej do Jurke vasi. Na desni strani vidimo tovarno Novales. Prikolesarimo v Vavto vas, na križišču pa gremo naravnost za Dolenjske toplice. Malo naprej se pripeljemo v Rumanjo vas do naslednje vasi Gradišče. Pot nas vodi naravnost in se pripeljemo v Dolenjske toplice. Tam se lahko osvežimo v Wellness centru kjer se naša pot tudi konča.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: sloveniaholidays.com

Trasa: Otočec – Dolenjske toplice
Razdalja: 21 km
Višinska razlika: 250 m.n.v.
Čas vožnje: 1h 30 min
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: asfalt

Download

Fotogalerija

Cestna kolesarska pot Otočec – Kostanjevica na Krki

krka-novo-mesto-kupikolo.si_-800x300

OPIS POTI

V hotelu Šport na Otočcu organizirajo vodene kolesarske ture, zato sem se tudi sam udeležil ene. Na pot proti Kostanjevici na Krki se nas je odpravilo 10 kolesarjev. Pot nas je vodila izpred hotela Šport desno za vas Otočec. Sredi vazi smo zavili za vas Ratež, nato po klancu navzdol, čez most reke Krke do vasi Gumberk. Skozi manjši gozdiček smo prikolesarili v vas Ratež, nato smo na križišču zavili levo za vas Morko polje. Vozili smo po prelepi dolini cvička.

Pot nas je vodila naprej čez potok Pendirjevka in skozi vasi Gornje in Dolnje Gradišče, Dobravica. Pot je popolnoma ravninska brez klancev in se vseskozi počasi spušča. Vozimo se po Šentjernejskem polju na desni pa nas spremljajo Gorjanci.  Prikolesarimo v vas Šentjernej. Pri semaforju gremo naravnost. Na desni strani je bencinska črpalka, kjer smo imeli prvi postanek in se malo okrepčali. Po krajšem počitku smo se odpravili po glavni cesti za Kostanjevici – previdnost ne bo odveč.

Naša pot se je nadaljevala do naslednje vasi Dolnja Prekopa, čez potok Trebež in do Dobrave pri Kostanjevici. Nadaljevali smo naravnost skozi vas Dobe in čez nekaj časa prispeli v Kostanjevico na Krki. Peljali smo se čez južni most, okoli otoka in pri piceriji Otok zaključili naš izlet.

VEČ O TURISTIČNI PONUDBI NA: sloveniaholidays.com

Trasa: Otočec – Kostanjevica na Krki
Razdalja: 21 km
Višinska razlika: 110 m.n.v.
Čas vožnje: 1h 20 min
Težavnostna stopnja: 1/5
Podlaga: asfalt

Download

Fotogalerija